Ergonomische Bürostühle und ergonomisches Zubehör

Ergonomko PRESTIGE

Cena:

199,00 

Uporaba:

 • namizni, prenosni računalnik ali oba,
 • knjige, zvezek, tablica, telefon, rednik knjiga, odlaganje dokumentov, korektor za pravilno držo,
 • naslon za dlani,
 • za levičarje in desničarje.
oder
Hitro in enostavno obročno odplačevanje
Že od 18,14 €
Vaš mesečni obrok
Berechnung der Mahlzeiten
Enostavni obročni nakupi
Želim čim nižji obrok
12 x 18,14 €
Odplačati želim čim prej
3 x 70,30 €
Želim si izbrati svoje obroke
3 x 70,30 €

Leanpay omogoča enostavne obročne nakupe preko spleta. Za obročno plačilo v košarici izberi Leanpay.

Delite na :

Beschreibung

ERGOS Prestige odlikujejo neomejene namestitvene možnostih ob najrazličnejših kombinacijah uporabe pisarniških rekvizitov in korektor za ohranjanje pravilne drže.

Rešuje problem nepravilne drže zaradi:

 • neustrezne lokacijske namestitve prenosnega računalnika, tipkovnice, miške, dokumenta v tiskani obliki, pisala, tablice, zvezka, rednika, knjige ipd. pri istočasni oziroma izmenični rabi,
 • branja pri neustrezni višini zgornje bralne vrstice ob uporabi prenosnika, tablice ali drugih pametnih naprav, dokumentov, knjig, zvezkov ipd.
 • neustreznega naklona ali višine dokumenta, zvezka, risbe, tablice ipd. pri pisanju ali risanju,
 • prepisovanju ali prenosu podatkov v računalnik,
 • neustrezne višine in naklona tipkovnice, če ne tipkamo slepo,
 • neravnovesja v zapestnem delu,
 • najpogostejše hibe, nagibanja nad mizo pri uporabi prenosnika ali namiznega računalnika in
 • rešuje problem neustrezne razdalje zaslona od oči in s tem predčasno stopnjevanje miopije.

Modularna gradnja pripomočka omogoča individualno prilagoditev glede na najrazličnejše delovne aktivnosti uporabnika in istočasno oziroma izmenično uporabo pisarniških rekvizitov. Od pripomočka BASIC se razlikuje po dodanem korektorju za pravilno držo, dodani podlogi za dokument, ki omogoča optimalnejše nastavitve naklonov in višin v primeru branja, prepisovanja ali prenašanja podatkov v računalnik, pisanju s pisalom, ustrezni namestitvi tipkovnice, v kolikor ne tipkate slepo, po dodanih policah, na katere lahko namestimo prenosnik, dokumente ali druge pisarniške pripomočke in ograjah, ki so nameščene na daljši polici. Med ograje in zgornjo ploščo lahko namestimo knjigo, zvezek, tablico ipd. Ograje lahko premikamo po globini, glede na debelino ali želen naklon knjige, zvezka…, s tem pa se lahko izognemo tudi bleščanju na bralnih površinah.

Odlikujejo ga neomejene namestitvene možnostih ob najrazličnejših kombinacijah uporabe pisarniških rekvizitov in korektor za ohranjanje pravilne drže. Korektor za pravilno držo v obliki prosojne plošče je nameščen nad tipkovnico in preprečuje nagibanje nad mizo po tem, ko smo zavzeli optimalen položaj sedenja. Če se nagnemo nad mizo, tipkovnice ne vidimo, zaradi česar smo se prisiljeni vrniti v prvoten, optimalen položaj.

Omogoča izkoristek namiznega prostora po višini, saj lahko odložimo dokumente ali drug pisarniški material na 7 polic.

Pisarniški material lahko odložimo tudi na dolgo ozko polico ter na levi ali desni strani spodnje plošče pod pripomočkom.

Primeren je za levičarje in desničarje.

Specifikacija:

Material: Les – vezana plošča, bukev, prozorno akrilno steklo

Površinska zaščita lesa: čebelji vosek ali BIO laneno olje.

Spodnja plošča: 410 mm x 300 mm. Spodnja plošča z letvico, je vstavljena v sprednja utora nog. Namestimo jo lahko pod 10° 15° ali 20° naklonom.

Nogi: 150 mm x 100 mm imata na sprednji strani po 3 utore. Na zadnji strani imata po en utor, v katera vstavimo zgornjo ploščo. Na sprednji strani imata po en nosilec, ki nosi dolgo polico.

Zagozda: 40 x 15 mm. Ko smo namestili noge na ušesa spodnje plošče, fiksiramo nogi in spodnjo ploščo z zagozdama . V ušesi spodnje plošče vstavimo zagozdi tako, da sta odprtini na zagozdi vidni, če gledamo pripomoček s sprednje strani proti zaslonu.

Zgornja plošča z odprtinami: 1110 mm x 155 mm ima na zgornji strani 3 nastavke (Advance 735 x 155 ima 2 nastavka). Vstavljena je v utora na zadnji strani nog in v odprtini nosilca na levi in desni strani, ter fiksirana z zagozdami. Ima 18 odprtin, po 6 na levi, desni strani in v sredini, v katere lahko vstavimo police ali podlogi oziroma podloge za dokument.

Nosilca: 200 mm x 170 mm na levi in desni strani nosita dolgo, ozko polico in zgornjo ploščo.

Dolga, ozka polica z odprtinami: 1110 mm x 145 mm (Advance 735 mm x 145) mm je vstavljena v odprtine zgornje plošče in odprtini nosilca na levi in desni strani, ter fiksirana z zagozdami. Nad vsakim sklopom odprtin police je po ena korekcijska ploščica z odprtinami in ograja z ušesi, ki je na spodnjem delu ozke police fiksirana z zagozdama.

Korekcijske ploščice 200 mm x 100 mm in ograje na dolgi ozki polici dolžine 200 mm

– S korekcijskimi ploščicami uravnavamo višine in naklone podlog za dokumente, na katerih so lahko dokumenti, redniki, tablice, zvezki, knjige in podobno. (v nadaljevanju podloga za dokument)

– Nameščene so na levi, desni strani in v sredini dolge, ozke police z ušesi. Na vrhu korekcijskih ploščic so ograje, ki so vstavljene skozi odprtine regulacijskih ploščic in odprtine dolge police. Na dnu te police so korekcijske ploščice in ograje fiksirane preko ušes na ograjah z zagozdami.

– Odprtine na regulacijskih ploščicah in odprtine na dolgi polici omogočajo premik ograj po globini in s tem različne nastavitve naklonov podlog za dokumente, na katerih so lahko nameščene tudi knjige, zvezki, tablice in druge pametne naprave. Podloga za dokument z odprtinami, omejitvenimi letvicami proti zdrsu dokumenta in merilom na desni strani: 335 mm x 230 mm. Namestimo jo lahko na nastavke zgornje plošče preko dveh odprtin na zgornji strani ali preko odprtine na levi strani, če delamo z ležečimi dokumenti. Letvice proti zdrsu dokumenta, knjige, zvezka ipd. so nameščene: dve v vodoravni in ena na desni strani podloge.

– Podloga je lahko na levi, desni strani ali v sredini pripomočka, nad oziroma med tipkovnico in zaslonom, če ne uporabljamo korektorja za pravilno držo. Zgornjo polico in polico s korektorjem za pravilno držo bomo v tem primeru prej izvlekli iz odprtin in ju vstavili v druge proste odprtine.

– Izberemo lahko največ 3 podloge za dokument. Če jih namestimo drugo poleg druge, je takšna postavitev zelo prikladna za delo z redniki, za računovodska opravila. V tem primeru lahko namestimo le dve polici, ki sta pod podlogo na levi in desni strani.

– podloge za dokumente lahko uporabimo tudi kot police za dokumente, če jih preko nastavkov na desni strani namestimo v odprtine na zgornji plošči.

– Podlogo ali podloge za dokumente lahko namestimo tudi na dolgo ozko polico, med ograjo na dolgi ozki polici in zgornjo ploščo v vertikalni ali horizontalni smeri pod želenim naklonom, kar omogoča poljuben pomik ograje po globini.

– Pri pisanju ali risanju s pisalom omogoča podloga zelo udobno sedenje, če njen spodnji del naslonimo nase in zgornji del na dolgo ali zgornji polici in jo pri tem s prosto roko držimo zaradi zagotavljanja stabilnosti.

– Naklon podloge za dokument, nameščene preko odprtin na nastavku zgornje plošče je v primeru uporabe pokončnega dokumenta 15 – 24 stopinj. Nameščena je lahko nad miško na levi ali desni strani pripomočka ali med tipkovnico in zaslonom. Zadnji del je na višini 20 cm in sprednji del na višini 9 – 12 cm od površine mize.

Police 305 mm x 185 mm. Maksimalno število polic za odlaganje dokumentov, vključno s korektorjem za pravilno držo je 6, če namestimo podlogo za dokumente na desni, levi strani ali v sredini stojala. Če podloge za dokument ne uporabljamo, je maksimalno število polic 8. Prenosnik lahko namestimo na levo, desno ali srednjo polico pripomočka.

Korektor za pravilno držo iz prosojne plošče: 310 x 205 mm, je nameščen na polici z odprtinami na levi in desni stani. Tudi na korektorju so odprtine na levi in desni strani. Po tem, ko smo zavzeli optimalni položaj sedenja, izvlečemo korektor proti sebi, da vidimo tipkovnico do njenega zgornjega roba in ga fiksiramo s štirimi T – elementi v odprtine korektorja in odprtine na polici. Polica s korektorjem je lahko nameščena v sredini ergonomskega pripomočka nad tipkovnico v spodnjih ali zgornjih odprtinah zgornje plošče.

Naslon za dlani 370 mm x 70 mm x 30 mm zagotavlja ravnovesje v zapestnem delu ob uporabi tipkovnice, ki je nameščena na spodnji plošči, na polički naslona za dlani. Naslon za dlani je prav tako nameščen na spodnji plošči, vendar naslonjen na letvico spodnje plošče.

Nanjo je lahko naslonjen s sprednjo ali zadnjo letvico, kot uporabniku najbolj ustreza.

Različne možnosti namestitve naslona za dlani omogočajo tudi različne naklone in višine podloge za dokument, tablice, knjige, zvezka, če so ti rekviziti naslonjeni nanj in na spodnjo dolgo ozko polico ali zgornjo polico. Tipkovnica je v tem primeru nameščena na mizi, pred pripomočkom. Naklone rekvizitov lahko spreminjamo tudi s pomočjo različnih namestitev korekcijske ploščice.

Naslon proti zdrsu v obliki letvice: 36,5 x 8 mm je nameščen na spodnji plošči.

Nastavek na zgornji plošči: 8 x 15 mm, je namenjen namestitvi podloge za dokument.

Letvici na podlogi za dokument 215 x 5mm: sta nameščeni v vodoravni smeri na spodnji in zgornji strani podloge za dokument. Spodnja letvica preprečuje zdrs pokončnega dokumenta v navpični smeri podloge, desna 290 x 5 mm drsenje pokončnega dokumenta v desno in zgornja drsenje ležečega dokumenta v desno.

Letvica na podlogi za dokument 215 x 5mm je nameščena na zgornji strani podloge za dokument. Preprečuje zdrs ležečega dokumenta, zvezka ipd. v desno.

Odprtini na podlogi za dokument 170 x 10 mm: sta na zgornji strani podloge. Preko zgornje odprtine namestimo podlogo v primeru, ko je tipkovnica nameščena pred pripomočkom in preko spodnje odprtine, če je tipkovnica nameščena na spodnji plošči pripomočka ob uporabi naslona za dlani, ali brez njega.

Odprtina na podlogi za dokument 170 x 10 mm je na levi strani podloge, preko katere namestimo podlogo v primeru uporabe ležečega dokumenta, zvezka ipd.

Višina pripomočka je 215 mm.

Dolžina pripomočka je 110 cm.

POZOR! Podloge za dokument ne smemo uporabljati brez korekcijske ploščice, saj lahko pride zaradi obremenitve do loma pri odprtinah.

Bewertungen

Es gibt noch keine Bewertungen.

Schreibe die erste Bewertung für „Ergonomko PRESTIGE“

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Priporočamo ...

Accessibility

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Cookies, die für das ordnungsgemäße Funktionieren der Website erforderlich sind und nicht mit der Datenerfassung zusammenhängen.

Um den Online-Shop nutzen zu können, ist das Akzeptieren von Cookies zwingend erforderlich.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Wir nutzen WooCommerce als unser Shoppingsystem. Für die Warenkorb- und Bestellabwicklung werden 2 Cookies gespeichert. Diese Cookies sind unbedingt erforderlich und können nicht deaktiviert werden.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke