Ergonomski pisarniški stoli in ergonomski pripomočki

V mesecu aprilu izkoristite -12% popust na izbrana modela Ergos STUDY in Ergos STANDARD.

,

Ergonomski računalniški stoli | Dober, najboljši ergonomski stol

Ergonomski računalniški stoli | Dober, najboljši ergonomski stol

Živimo v dobi digitalizacije, kjer večina nas preživi večino dneva sedi v pisarni, ali to doma ali na delovnem mestu. Pri tem igrajo ergonomski računalniški stoli ključno vlogo pri zagotavljanju našega udobja in zdravja. A zakaj so tako pomembni in kako lahko izbirate pravi stol za vas?

Razumevanje ergonomije

Ergonomija je znanstvena disciplina, ki se ukvarja s prilagajanjem delovnega okolja posamezniku, ne pa obratno. To vključuje oblikovanje pohištva in opreme tako, da se zmanjša napetost in stres na telesu ter se posledično poveča učinkovitost in produktivnost. Ergonomski računalniški stoli so oblikovani tako, da podpirajo pravilno držo, zmanjšujejo obremenitev hrbta in zapestij ter preprečujejo ali omilijo težave, povezane z dolgotrajnim sedenjem.

Ključne značilnosti ergonomskih računalniških stolov

Ergonomski računalniški stoli imajo več ključnih značilnosti, ki jih ločujejo od običajnih stolov. To vključuje nastavljive naslonjale za roke, ki preprečujejo obremenitev ramen in vratu, nastavljivo višino, ki omogoča pravilno postavitev nog, in nastavljiv nagib hrbtišča, ki omogoča spremembo položaja med dolgotrajnim delom. Prav tako so ti stoli pogosto opremljeni z oblazinjenjem za hrbet in sedišče, ki nudi dodatno podporo in udobje.

Ergonomski računalniški stoli so izredno dobra naložba v vaše zdravje. Še posebej, če zaradi kateregakoli razloga, za računalniško ali pisarniško mizo sedite vsak dan po veliko ur. Zaradi tega ste namreč dolgo v statičnem položaju in v prisiljeni drži, kar se kaj hitro pozna na vašem zdravju in počutju.

Ergonomski računalniški stoli vam bodo olajšali delovne ure

Nekatere raziskave kažejo, da ljudje sedimo kar po 10 ur na dan. To je skoraj polovica našega dneva, vsekakor pa več kot polovica našega budnega stanja. Če imate pisarniško delo, se dolgotrajnost sedenja še podaljša. Morda je število ur še večje, če imate domačo pisarno ali popoldansko dejavnost, kar pomeni, da razen v službenem času, veliko sedite tudi popoldne ali zvečer. Če je tako, naj bo vaš pisarniški stol ergonomski. Na takšen način boste veliko prispevali k boljšemu zdravju in splošnemu počutju.

Med sedenjem smo običajno v prisilni drži. V vsakem primeru trpi naš hrbet, najpogosteje tudi vrat, ramenski obroč in sklepi. Ni torej nepomembno, kakšen je vaš ergonomski pisarniški stol. Najboljša izbira je zagotova taka, ki vam dolgotrajno delo v sedečem stanju izredno olajša.

Ergonomski računalniški stoli so prilagojeni našemu telesu. Vedno imajo nastavljiv ledveni del, odlikujejo pa jih še številne druge lastnosti. Dober ergonomski stol bo namreč poskrbel tudi za druge dele vašega telesa, ne le za vaš hrbet.

ergonomski računalniški stoli

Dober ergonomski računalniški stol ni dober le za vaš hrbet

Ko izbiramo ergonomski računalniški stol, je pomembno, da izberemo kakovostnega. Samo dober ergonomski računalniški stol bo namreč poskrbel tudi za ostale, manj očitne težave, ki se pojavljajo zaradi dolgotrajnega sedenja.
Najboljši ergonomski stol vam bo nudil:

 • Pravilno podporo v ledvenem delu, kar pomeni, da bo podpora tudi nastavljiva, saj smo ljudje različno visoki in zato ledvene opore ne morejo in ne smejo biti na vsakem stolu na enakem mestu.
 • Možnost aktivnega sedenja, a hkrati zmanjšanje mišičnega napora.
 • Ergonomsko sedišče, na katerem bo sedenje udobno. Najbolje je, če je to oblazinjeno s spominsko peno.
 • Material, ki diha in naslonjalo z mrežasto prevleko, da zmanjšamo težave s potenjem.
 • Naslon za glavo, ki ga bo prav tako mogoče nastavljati po višini.
 • Prilagajanje lege naslonjala ter možnost za pomikanje sedala naprej in nazaj.

Verjetno bi našli še kakšno odločilno prednost, ki jasno pokaže, da je najboljša izbira pisarniškega stola ergonomska različica.

V vsakem primeru pa, ko boste izbirali ergonomski pisarniški stol, namenite nekaj pozornosti tudi širini njegovega sedala. Pomembno je, da na njem udobno sedite. Če se med sedenjem, na primer, vaša noga ves čas dotika roba stola, to zmanjša pretok krvi, kar tudi lahko povzroči zdravstvene težave.

Najboljši ergonomski računalniški stoli so ergonomski stoli Ergos

Zagotovo boste na tržišču našli številne ponudnike ergonomskih računalniških stolov. Ko boste brskali med njihovimi modeli, ne planite na prvega, ki ga boste zagledali in vam bo vizualno všeč, temveč se prepričajte, da vam bo res ustrezal.

V podjetju Ergonomske rešitve d. o. o. si upamo trditi, da smo kvalitetni ponudniki, najboljših ergonomskih stolov, ki jih boste našli pod imenom Ergos. Ergonomski pisarniški stoli vam bodo nudili odlično alternativo običajnim stolom. Sedenje na njih bo namreč manj boleče, prav tako bodo poskrbeli za manjšo napetost v hrbtu, vratu in ramenih. Stoli vam bodo omogočili gibanje med vsakdanjim delom, s sedenjem na njih pa boste spodbudili presnovo in razbremenili medvretenčne ploščice.

Ergonomski računalniški stoli ERGOS s kupom prednosti

Ergonomski računalniški stoli Ergos se ponašajo s številnimi prednostmi, ki bodo poskrbele, da bo sedenje na njih pravi užitek.

 • Naslon za glavo, ki ga je mogoče nastaviti tako po višini kot po nagibu.
 • Hrbtni naslon, ki se ponaša z mrežastim materialom, zaradi katerega se boste manj potili. Hkrati je ta tudi samodejno nastavljiv po višini in omogoča nastavitev naklona – kar v pet položajev.
 • Po višini nastavljivo oblazinjeno ledveno oporo.
 • Popolnoma nastavljiva mehka naslona za roke. Nastaviti ju je mogoče v vse smeri: gor, dol, naprej, nazaj ter levo in desno. Razveselila vas bo tudi možnost nastavljanja njune širine.
 • Ergonomsko zasnovano sedišče, ki je oblazinjeno s spominsko peno in prešito s kakovostno in trdoživo tkanino, z možnostjo pomika naprej in nazaj.
 • Možnost aktivnega sedenja.
 • Podnožje iz aluminija z visokim sijajem z mednarodnim certifikatom BIFMA ter enako certificirana gumijasta kolesa.

Ergonomski računalniški stoli Ergos so popolnoma nastavljivi. Njegove lastnosti bodo poskrbele za najmanjše obremenitve sklepov ter najmanjši mišični napor in porabo energije. Z njim pa si boste zagotovili, da bo med sedenjem vaše telo v ravnovesju, saj mišice med tem ne bodo predolgo napete ali pokrčene.

Ergonomski pisarniški stol ERGOS lahko tudi osebno preizkusite in preverite, če je pravi za vas. V podjetju nudimo brezplačni preizkus, saj ga lahko, v primeru, da ne boste zadovoljni, v roku 7 dni tudi vrnete.

Poleg tega vam bomo ergonomski pisarniški stol brezplačno pripeljali na vaš naslov in vam nudili svetovanje pri izbiri. Prav tako vam bomo brezplačno svetovali, kako bi bilo najbolje urediti vaše delovno mesto, da bi se tam kar najboljše počutili.

Ergonomski računalniški stoli so več kot le pohištvo v pisarni. So ključni del našega delovnega okolja, ki lahko izboljša naše udobje, zdravje in celo produktivnost. Čeprav je lahko investicija v tak stol na začetku visoka, se dolgoročne koristi, ki jih prinaša, več kot obrestujejo. Ne glede na to, ali ste samostojni podjetnik, ki dela od doma, ali delate v tradicionalni pisarni, je ergonomski računalniški stol investicija, ki se vam bo obrestovala na dolgi rok.

Delite na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke