Ergonomski pisarniški stoli in ergonomski pripomočki

V mesecu aprilu izkoristite -12% popust na izbrana modela Ergos STUDY in Ergos STANDARD.

,

Ergonomski stoli za udobno sedenje

Ergonomski stoli za udobno sedenje

Naša družba je sedeča. Sedimo doma, sedimo v službi, sedimo v šoli, sedimo v avtu… Po vsej verjetnosti več kot polovico dneva presedimo. Verjetno pričakujete, da vam bomo podali nasvete za pravilno sedenje. Kaj pa, če vam povemo, da ni potrebno ves čas sedeti popolnoma vzravnano? Ergonomski stoli so dobri pripomočki za udobno sedenje.

Starejša ergonomska priporočila so zagovarjala, da je med sedenjem potrebna vzravnana drža z 90-stopinjskim kotom v kolku in kolenu, a temu ni več tako. Za normalno delovanje potrebuje človeško telo določeno mero gibanja.

Naravni položaj telesa pri sedenju

Obstaja naravni položaj telesa pri sedenju. To pomeni, da se usedemo v popolnoma vzravnano držo in nato popustimo napetost za približno 10 % obsega gibljivosti. Pri dolgotrajnem sedenju je priporočljivo pogosto spreminjanje položaja telesa, spreminjanje nastavitev pisarniškega stola in, če je le mogoče, tudi spreminjanje delovnih aktivnosti. Kvalitetni ergonomski stoli imajo več nastavitev, ki zagotavljajo udobno sedenje.

Pomembno je namreč, da se pri sedenju počutimo udobno. Udobnost dosežemo s tem, da pri sedenju podpremo spodnji del hrbta. Velikokrat je vzrok za bolečino v hrbtu prav nepravilna podpora tega dela.

Če je le mogoče uporabljamo ergonomski pisarniški stol, ki omogoča prilagoditev podpore glede na hrbtenico.

Prav tako pri podpori pomaga naslonjalo za noge. Prilagodimo si pisarniški stol na višino, pri kateri bomo lahko normalno tipkali. Pomembno je, da sta zapestja in roka poravnana vzporedno s tlemi.

Kako izbrati najboljši pisarniški stol, si lahko preberete tukaj.

Stopala naj bodo med sedenjem na pisarniškem stolu ves čas na tleh.

Kaj torej svetujemo?

  • Občasno si lahko privoščite tudi sključeno držo, saj se spreminja porazdeljenost po posameznih tkivih in zmanjša preobremenjenost določenega tkiva.
  • Svetujemo, da se čim pogosteje premikate in spreminjate položaj rok, nog, stopal, medenice.. Zraven aktivnih odmorov, ki jih praviloma izvajamo na vsakih 60 minut dela, so zelo pomembna tudi gibanja med sedenjem ali stojo.
  • Odlično bi bilo, da bi si svojo pisarno uredili v skladu z ergonomskimi načeli. Več si lahko preberete tukaj.
  • Uporabljajte čim več podpore, ki jo ergonomski stol ponuja (ledvena podpora, vratna podpora, naslon za roke).
  • Veliko boste naredili za svoj zdrav način sedenja, če si boste v popoldanskem času privoščili telovadbo, s katero boste okrepili celotno telo, posledično pa tako lažje presedeli čas v službi.


Priporočamo vam, da brezplačno preizkusite popolnoma nastavljiv ergonomski stol za naravno sedenje. Preberite več tukaj.

Delite na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke