Ergonomski pisarniški stoli in ergonomski pripomočki

V mesecu aprilu izkoristite -12% popust na izbrana modela Ergos STUDY in Ergos STANDARD.

,

Ergonomsko stojalo za računalnik

Ergonomsko stojalo za prenosnik

Stojalo za računalnik ni le modna dodatna oprema na delovnem mestu ali domači pisarni. Je nujen pripomoček, ki spodbuja zdravje, udobje in produktivnost. Toda kaj točno so prednosti stojala za računalnik?

Zdravo Delovno Okolje

Dolgotrajno sedenje pred računalnikom lahko vodi v številne zdravstvene težave, kot so bolečine v vratu, ramenih in hrbtu. Stojalo za računalnik vam omogoča, da zaslon dvignete na višino oči, s čimer se prepreči nagibanje vratu in glave. Tako lahko zmanjšate obremenitev in si zagotovite bolj ergonomično delovno okolje.

Več Prostora in Reda

Če je vaša pisalna miza preplavljena z različnimi predmeti, lahko stojalo za računalnik pomaga pri ustvarjanju več prostora. Dvigne monitor ali celotno enoto računalnika s površine mize in tako ustvari dodaten prostor za pisarniške pripomočke ali beležke.

Prilagodljivost

Naša stojala za računalnik ponujajo nastavljive funkcije, ki omogočajo enostavno prilagoditev višine in kota zaslona. To pomeni, da lahko vsak uporabnik prilagodi nastavitve tako, da ustrezajo njegovemu telesu in delovnemu slogu, kar omogoča bolj oseben in udoben delovni prostor.

Hlajenje in Vzdrževanje

Stojala za računalnik so zasnovana tako, da izboljšajo zračenje okoli računalnika. To je še posebej pomembno za zmogljive stolpne računalnike, ki se lahko pregrejejo med intenzivnim delovanjem. 

Ste tudi vi zvest uporabnik prenosnega računalnika? Prenosni računalniki imajo največjo prednost pred računalniki predvsem zaradi svoje prenosljivosti. Zato ni čudno, da je vedno več uporabnikov navdušenih nad njihovo uporabo. Delo na prenosniku ima absolutno še številne druge prednosti. ️Ergonomsko stojalo za računalnik je odličen dodatek za vse, ki veliko časa preživite pri uporabi prenosnega računalnika.

Iz vidika zagotavljanja varovanja zdravja na delovnem mestu in ergonomije, pa je prenosnik naredil veliko škode. Največja težava se pojavi, ko se uporabniki prenosnikov pri delu začnejo nagibati nad mizo proti ekranu.

V primeru, da prenosnik uporabljate le za sestanke in predstavitve – težava ni tako zelo problematična. Če pa za delo uporabljate le prenosnik in sploh nimate namiznega računalnika, pa je zelo pomembno, da svojo delovno mesto prilagodite temu namenu.

Za delovno mesto, ki zagotavlja dobro počutje je potrebna naravna drža telesa in prav tako dobra ergonomska oprema.

Zato je zelo pomembna dobra in odgovorna izbira pisarniških stolov in stojal za računalnike.

stojalo za računalnik

Zgodba naše članice ekipe Ergos - stojalo za računalnik

“Imela sem podobne težave kot na tisoče Slovencev in službo, v kateri sem presedela cel dan. Pred leti so se začele kazati prve težave. Čutila sem hude bolečine v vratnem delu in hrbtu, ki so se pojavile zaradi slabe drže za računalnikom in sklanjanja nad mizo. Pri svojem delu sem preverjala dokumente in pri tem nisem bila sposobna ohranjati pravilne drže. Prepogosto sem se nagibala naprej proti mizi, moj vrat je bil nenehno upognjen navzdol. Zaradi zdravstvenih težav, ki so mi oteževale delo, sem bila še toliko bolj navdušena, ko je naš direktor Rade Stamenkovič s pomočjo Laboratorija za inženirsko oblikovanje razvil ergonomsko stojalo s korektorjem nepravilne drže. Ergonomsko stojalo z imenom ERGONOMKO je primerno za pisarniške delavce, saj preprečuje nepravilno držo in zagotavlja boljše počutje na delovnem mestu. Tudi jaz danes z največjim veseljem pri svojem delu uporabljam ergonomsko stojalo za računalnik. Manjši stranski naslon uporabljam za odlaganje mobilnega telefona, večjega pa za tablico ali dokumente, stranska naslona lahko namestim na levo in desno stran.” – Nataša, članica ekipe Ergos.

Ergonomsko stojalo za računalnik s podrobnim opisom funkcionalnosti lahko najdete tukaj

Stojalo za računalnik je več kot le estetski dodatek. Je ključno orodje, ki lahko izboljša vaše delovno okolje in zdravje ter pripomore k večji produktivnosti. Ne glede na to, ali ste domači uporabnik ali profesionalni oblikovalec, vlaganje v kakovostno stojalo za računalnik ni zgolj pametna odločitev – je nujnost za sodobno delo. Razmislite o dodatku stojala za računalnik v vašem delovnem prostoru, saj lahko ta preprosta naprava resnično spremeni vaše delovno izkušnjo.

Delite na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke