Ergonomski pisarniški stoli in ergonomski pripomočki

V mesecu aprilu izkoristite -12% popust na izbrana modela Ergos STUDY in Ergos STANDARD.

,

Nastavljivi pisarniški stoli za dobro počutje in udobno sedenje

Nastavljivi pisarniški stoli za dobro počutje in udobno sedenje

Pisarniški stoli so pomemben del delovnega okolja, saj zaradi dolgotrajnega sedenja bistveno vplivajo na počutje zaposlenih. Večina ljudi večji del dneva preživi v sedečem položaju, bodisi na pisalnem stolu za računalnikom, v avtu ali kje drugje. Dolgotrajno sedenje pa pogosto povzroči neprijetne bolečine v hrbtenici, ramenih in vratu ter drugih sklepih, zaradi česar je zelo pomembno, kako sedimo in na kakšnem pisarniškem stolu sedimo. Zato je pomembno, da si izberemo kvaliteten in nastavljiv pisarniški stol in si tako zagotovimo udobnejše sedenje in dolgotrajno boljše počutje.

Ergonomski pisarniški stoli so izrednega pomena za dobro počutje

Sodoben čas zahteva od ljudi, da vedno več časa preživijo v sedečem položaju za mizo na računalniškem stolu, ki pa ima za zdravje telesa in hrbtenice še posebej škodljive posledice. Dolgotrajno sedeče delo na slabih pisarniških stolih pogosto vodi v napete mišice, boleče sklepe in hrbtenico ter ramena in vrat in na dolgi rok povzroča slabšo gibljivost telesa. Zato je zelo pomembno, da ne sedimo na neudobnih pisarniških stolih, temveč si zagotovimo dober ergonomski stol, ki bo poskrbel za večjo gibljivost in manj bolečin. Veliko pisarniških stolov je neprimernih za daljše sedenje, ker ne zagotavljajo zadostne podpore hrbtenici in rokam. Ker smo se zaradi neustreznih pisarniških stolov primorani zateči k prisilnim držam, nas začnejo čez čas boleti hrbtenica in vrat, imamo zategnjena ramena, včasih dobimo celo ponavljajoče glavobole in bolečine v mišicah. Zaradi utrujenosti in bolečin, ki so nastale zaradi neustreznega pisarniškega stola, pa je marsikdo primoran celo vzeti bolniški dopust (včasih celo večkrat), kar posledično zmanjšuje tudi produktivnost podjetja. Zato se investicija v dobre ergonomske pisarniške stole ne splača samo zaposlenim, temveč tudi podjetju.

Prednosti dobrega pisarniškega ali računalniškega stola so številne. Z udobnim sedenjem se poveča dobro počutje in zdravje zaposlenih, zaradi česar se poveča tudi njihova produktivnost. Ker je manj bolečin in napetosti v telesu zaradi dobrega pisalnega stola, so zaposleni manj utrujeni in obremenjeni, kar na dolgi rok tudi zmanjša stroške bolniških odsotnosti na delovnem mestu. Zato so dobri ergonomski pisarniški stoli izrednega pomena za dobro počutje in zdravje v delovnem času.

Na kaj moramo posebej paziti pri izbiri ustreznega pisarniškega stola?

Pri izbiri primernega pisarniškega ali računalniškega stola moramo še posebno paziti, da ima pisarniški stol več nastavljivih funkcij. Zelo pomembno je, da lahko nastavimo višino in nagib sedeža, prilagodimo višino in nagib naslonjala ter nastavimo globino. Odlično je, če pisalni stol ponuja možnost nastavitve višine naslonjal za roke, da dosežemo optimalno podporo tudi za ramena. Bistvenega pomena pri pisarniških stolih pa je, da nudijo ustrezno ledveno oporo hrbtenici in ohranjajo njeno naravno krivino. Dobri ergonomski pisarniški stoli imajo možnost nastavitve ledvene krivulje in tako ustrezno prilagodijo hrbtenično oporo vsakemu posamezniku. Z ustrezno nastavljenim pisarniškim stolom, ki se optimalno prilega našim potrebam, zmanjšamo negativne učinke dolgotrajnega sedenja in povečamo našo energijo in produktivnost.

Na to morate še dodatno paziti pri sedenju, ko imate že izbran pisarniški stol

Dobri pisarniški stoli so zelo prilagodljivi, vendar je potrebno vedeti, kako jih pravilno nastaviti. Pri sedenju na pisarniškem stolu naj stopala segajo normalno do tal ali počivajo na počivalu pod mizo. Medenica naj bo rahlo višje od kolen, da se tvori rahla diagonala. Komolci naj sproščeno počivajo na mizi ali na počivalih na računalniškem stolu, glava naj gleda naravnost naprej (ekran naj bo v višini oči). Ko sedite na pisalnem stolu, ne poskušajte poriniti medenice nazaj in povečati ledvene krivine, temveč raje dvignite ramena, jih porinite nazaj in spustite dol, medenico pa ohranite pri miru. Sedenje mora biti sproščeno. Pri daljšem sedenju na pisarniških stolih pa je bolj kot pravilno sedenje pomembno, da redno menjate položaje in si vzamete krajši odmor vsakih 60 minut. Za ohranjanje zdrave hrbtenice in celotnega telesa je bistveno, da ni nikoli predolgo v enem položaju, temveč, da se čim pogosteje premakne, tudi pri ergonomskem stolu.

Ergonomski pisarniški stoli, so pisarniški stoli vrhunske kvalitete

Ergonomski pisarniški stoli Ergos so izvrstni pisarniški stoli, ki na prvo mesto postavljajo dobro oporo hrbtenici in ledvenemu delu ter tako poskrbijo za boljše sedenje in počutje. Ergonomski pisarniški stoli so popolnoma nastavljivi in s svojo zasnovo poskrbijo za minimalno delovanje mišic in sklepov ob sedenju, hkrati pa poskrbijo, da telo ni izpostavljeno pretiranemu neravnovesju, kjer bi bile nekatere mišice pretirane raztegnjene in druge pretirano zakrčene. Pisarniški stoli Ergos imajo ergonomsko sedišče s spominsko peno, ki zagotavlja popolno prileganje uporabniku. Omogočajo nastavljanje naklona hrbtišča v petih položajih, imajo nastavljivo višino naslonjala in držal za roke ter oblazinjeno ledveno oporo, ki se jo lahko nastavi po višini. Poleg tega pa so pisarniški stoli opremljeni še z naslonjalom za glavo, ki je nastavljiv po višini in nagibu, kar zagotavlja odlično dodatno oporo glavi in vratu. Če ne veste, kateri pisarniški stol izbrati, imate na voljo brezplačen preizkus posameznih pisarniških stolov na delovnem mestu, kjer si lahko nato izberete najustreznejšega.

Delite na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Sprejmi piškotke
Zavrni piškotke