Ergonomski pisarniški stoli in ergonomski pripomočki

V mesecu aprilu izkoristite -12% popust na izbrana modela Ergos STUDY in Ergos STANDARD.

Pisarniški stoli po ugodnih cenah

Kvalitetni ergonomski pisarniški stoli na voljo po konkurenčnih cenah

Izbira kakovostnega pisarniškega stola ni tako preprosta, kot bi morda pričakovali, vseeno pa gre v mnogo primerih za pomembno odločitev, ki se bo zlahka izkazala za velik vložek v naše delovno okolje. Ne glede na to, ali pisarniški stol potrebujemo za domačo, ali uporabo v podjetju, vam v podjetju Ergonomske rešitve d. o. o. nudimo široko izbiro kvalitetnih pisarniških stolov, ki bodo z malo truda pri izbiri, zlahka ustrezali tako vašim potrebam kot proračunu.

V nasprotju s tem kar si verjetno marsikdo od nas predstavlja, so kvalitetni sodobni pisarniški stoli naredili velik korak naprej od standardnih vrtljivih stolov preteklosti. Funkcije standardnega delovnega stola so nekdaj vključevale bolj ali manj le vrtljiva kolesa in plinsko dvigalo za prilagoditev višine, vendar pa vedno več današnjih naprednih modelov profesionalnih pisarniških stolov vključuje tudi mnoge različne funkcije, kot so prilagodljivi nasloni za roke, vzglavniki, nastavljivi hrbet, ledvena podpora in ergonomsko oblikovana sedežna blazina.

Direktorski pisarniški stoli

Direktorski stol, naj bi na nek način deloval reprezentativno, saj je namenjen vodji podjetja, ki na njem sklepa pomembne poslovne odločitve. V primerjavi z ostalimi tipi, so direktorski pisarniški stoli navadno masivnejši, elegantnejši in udobnejši, razkošnejšega dizajna in bogatejšega oblazinjenja. Na splošno pa, v nasprotju z navadnim pisarniškim delovnim stolom, ponujajo prilagodljivost višine, vendar pa njihov hrbet navadno ni popolnoma nastavljiv, kar pomeni, da ne gre za stole, ki bi se uporabljali za dolgotrajno sedeče delo.

Profesionalni pisarniški stoli

Profesionalni pisarniški stoli spadajo v kategorijo delovnih stolov, ki pa so dandanes po veliki večini ergonomski. Kot taki lahko močno povečujejo produktivnost, saj se z udobnim sedenjem in optimalnim položajem telesa izognemo padcem koncentracije ter raztresenosti, ki je lahko tudi posledica bolečine v hrbtenici, ali nenehnega premikanja, pri katerem poizkušamo najti udoben položaj. Kvaliteten pisarniški stol bo omogočil, da se bo naše telo prilagodilo njegovi ergonomski obliki in omogočil vso potrebno podporo za hrbet.

Vseeno pa je dobro vedeti, da tudi najboljši pisarniški stol ne bo veliko pomagal, če bomo v njem napačno sedeli. Pomembno je, da sedimo pokončno in smo naslonjeni na naslonjalo. Večkratna sprememba položaja bo preprečila mišične krče in podaljšala udobje. K pravilni drži pa močno prispeva tudi dinamično sedenje, kar pomeni, da je naslonjalo na stolu nagnjeno nekoliko naprej, njegov rob pa doseže naše lopatice in podpre hrbtenico v spodnjem in srednjem delu.

Kako izbrati najboljši pisarniški stol

Ker se ljudje po svojih potrebah včasih močno razlikujemo, se pri izbiranju najprimernejšega pisarniškega ergonomskega stola pogosto dogajajo napake. Da bi se jim v čim večji meri izognili, obstaja nekaj preprostih napotkov, ki bodo preprečili, da bi bili kasneje nad svojim nakupom razočarani.

Pri nastavitvah višine bodimo pozorni na možnost sedenja z stopali plosko na tleh, stegni v vodoravnem položaju ter rokami, ki naravno počivajo na mizi. Najboljši profesionalni pisarniški stoli omogočajo nastavitev višine cca. 40 – 55 cm od tal.

Naslonjalo za roke mora biti torej nastavljivo tako, da lahko med delom roke udobno spuščamo, hkrati pa komolcem in podlaktem ves čas nuditi ustrezno podporo, brez da bi pri tem oviralo gibanje podlakti med tipkanjem ali drugim delom.

Pri delovnem stolu sta prav tako pomembni njegova sposobnost prostega vrtenja in gibanja, ki uporabniku omogočata, da lahko brez kakršnih koli obremenitev doseže katerikoli del delovnega prostora.

Pogosto pozabljamo tudi na dejstvo, da mora biti za udobno držo sedež stola dovolj globok in širok. Pred nakupom se prepričajmo, da njegova širina meri vsaj 43 – 50 cm. Z globino določamo območje med njegovim sprednjim in zadnjim delom. Če je le-ta ustrezna, med tem ko sedimo, med robom sedeža in zadnjim delom naših kolen, še vedno ostane 5 -10 cm.

Širina igra pomembno vlogo tudi pri naslonjalu. Meri naj nekje med 30 in 48 cm. V primeru da je le-to snemljivo, naj stol omogoča prilagajanje njegove višine in kota, v nasprotnem primeru pa naj ima tudi mehanizem za blokiranje naslonjala.

Delite na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Sprejmi piškotke
Zavrni piškotke