Ergonomski pisarniški stoli in ergonomski pripomočki

V mesecu aprilu izkoristite -12% popust na izbrana modela Ergos STUDY in Ergos STANDARD.

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje ter s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR).
S spletno trgovino upravlja podjetje Ergonomske rešitve d.o.o., Radvanjska cesta 76, 2000 Maribor (v nadaljevanju »ponudnik«). Podjetje je davčni zavezanec, ID za DDV: SI59147504, direktor podjetja je Rade Stamenkovič.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Po povzetju (plačilo z gotovino ob prevzemu blaga). Pri plačilu po povzetju vam zaračunamo stroške pošiljanja po veljavnem ceniku Pošte Slovenije ali dostavne službe GLS.
 • Predračun (plačilo po predračunu – nakazilo na transakcijski račun ponudnika). Če se odločite za plačilo po predračunu, boste po elektronski pošti prejeli predračun (ta se ne kreira avtomatično, ampak vam ga posredujemo z zamikom). Ko bo ta v celoti poravnan, boste prejeli naročeno blago. Če bo predračun plačan delno, ostane blago do nadaljnjega v lasti podjetja Ergonomske rešitve d.o.o..
Časi in načini dostave

Spletna trgovina sprejema naročila 24 ur na dan. Vsa naročila prejeta od ponedeljka do petka do 12h bodo realizirana še isti dan. Naročila prejeta po 12h bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan. V primeru, da izdelka v času naročanja ni več na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga s strani ponudnika.

Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta Pošta Slovenije in GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Cene in stroški dostave

Vse cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih (€).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Stroški pošiljanja se obračunavajo v skladu z veljavnim cenikom:

 • Pošte Slovenije, ki vam pri plačilu pošiljke po povzetju zaračuna strošek provizije po aktualnem ceniku. Ta strošek ni zajet v vrednost naročila.
 • GLS brez stroškov provizije.

Navedeni stroški pošiljanja veljajo v notranjem prometu na območju Slovenije. Za pošiljanje izdelkov v tujino velja aktualni cenik Pošte Slovenije in GLS za mednarodni promet.

Osebni prevzem

​Izdelke, kupljene v spletni trgovini, lahko prevzamete tudi osebno s plačilom ob prevzemu ali s potrdilom o plačilu na transakcijski račun ponudnika.

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V tem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika.

Ponudnik je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri ponudniku, z garancijskim listom in računom.

Ponudnik je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45. dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim izdelkom. Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji.

Garancijski pogoji za stole Ergos

Prodajalec Ergonomske rešitve d.o.o., Radvanjska cesta 76, 2000 Maribor, jamči za kakovost oziroma zagotavlja brezhibno delovanje izdelka v garancijskem roku 36 mesecev, ki začne teči z izročitvijo izdelka. Garancija je veljavna z originalnim računom.

Garancija ne velja v naslednjih primerih:

 • če je napaka nastala zaradi mehanske poškodbe po krivdi kupca ali tretje osebe,
 • če je napaka ali poškodba nastala zaradi nepravilnega sestavljanja ali uporabe, oziroma če lastnik ali tretja oseba z izdelkom ni ravnala v skladu s       priloženimi navodili,
 • če je popravilo izvedla nepooblaščena oseba,
 • če je napaka nastala zaradi višje sile (poplave, požar…),
 • če je do poškodb prišlo zaradi neustrezne, malomarne in dolgotrajne uporabe.

Podjetje Ergonomske rešitve d.o.o. izjavlja, da bo poskrbelo za brezhibno delovanje v garancijskem roku, pod naslednjimi pogoji:

 • da je bila okvara ali napaka prijavljena na sedež podjetja,
 • da je bil izdelek vrnjen na sedež podjetja,
 • da je bil izdelek uporabljan izključno v skladu s priloženimi navodili za uporabo,
 • garancija velja na območju Republike Slovenije,
 • garancija ne izključuje pravic potrošnika, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na blagu.

Čas po preteku garancijskega roka, v katerem prodajalec zagotavlja vzdrževanje izdelka in nadomestne dele je še vsaj 3 leta.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

​Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14. dneh obvesti ponudnika, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga.
Pri prodajni pogodbi začne odstopni rok iz prejšnjega odstavka teči z dnem, ko kupec prejme blago.
Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov ponudnika: info@ergonomske-resitve.si ali po pošti na naslov: Ergonomske rešitve d.o.o., Radvanjska cesta 76, 2000 Maribor. V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeto blago vrne osebno ali po pošti na naslov ponudnika najpozneje v 14. dneh po obvestilu. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14. dnevnega roka za vračilo.
Potrošnik mora blago vrniti ponudniku nepoškodovano, razen, če je poškodovano ali pokvarjeno, ne da bi za to bil kriv kupec. Kupec sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe v primeru, da je bil izdelek narejen po naročilu in se razlikuje od standardne ponudbe.
Vrnitev blaga ponudniku, v roku za odstop od pogodbe, se šteje kot obvestilo o odstopu od pogodbe.
V primeru odstopa od pogodbe, ponudnik nemudoma oziroma najpozneje v 14. dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe, vrne prejeta plačila. Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu na njegov transakcijski račun. Pri prodajnih pogodbah lahko prodajalec zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga.

Varovanje osebnih podatkov

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini na prvem mestu. Zato vam zagotavljamo varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR).

Pred podajo privolitve  v obdelavo osebnih podatkov izjavo skrbno preberite.

Osebni podatki in namen njihove obdelave: 

Registracija v spletno trgovino: Z registracijo v spletni trgovini soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje računov, dostava blaga) in ostalo potrebno komunikacijo. Osebni podatki, pridobljeni z registracijo v spletno trgovino: ime in priimek, naslov, kontaktna telefonska številka in elektronski naslov; v primeru registracije pravne osebe tudi naziv podjetja in davčno številko. V primeru opravljenega nakupa obdelujemo tudi podatke o naročilih.
Vaše podatke bomo v zbirki osebnih podatkov hranili do preklica vašega soglasja za obdelavo osebnih podatkov oziroma dokler bo potrebno, da se doseže namen, za katerega so bili pridobljeni.

Prijava na e-novice: V kolikor želite prejemati e-novice, morate izpolniti obrazec na spletni strani: www.ergonomske-resitve.eu/brezplacni-prirocnik/. Z izpolnitvijo tega obrazca in potrditvijo posredujete naslednje kontaktne podatke: Ime in elektronski naslov. Vaše podatke bomo v ta namen posredovali našemu ponudniku storitev za novice MailChimp (The Rocket Science Group LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, Georgia 30308, ZDA) in uporabljali izključno za pošiljanje naših novic. Podjetje MailChimp ima sedež zunaj EU, v ZDA, ki šteje kot država brez zadostne ravni varovanja podatkov. Da je varnost tvojih podatkov vseeno zagotovljena, ima storitev MailChimp potrdilo ministrstva ZDA za trgovino v okviru programa EU-US Privacy Shield. Informacije o varovanju podatkov v storitvi MailChimp najdeš tukaj: https://mailchimp.com/legal/privacy/.

Odjava na e-novice: Kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev kadarkoli prekličete. Umik oziroma sprememba soglasja se nanaša le na podatke, ki se obdelujejo na podlagi soglasja. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam, razen pogodbenim partnerjem za izvedbo dostave blaga.
Pravice potrošnika: s pisno zahtevo na elektronski naslov info@ergonomske-resitve.si lahko potrošnik zahteva odjavo, seznanitev, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenosljivost in izbris njegovih osebnih podatkov. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Piškotki

​Naša spletna stran za svoje nemoteno delovanje uporablja piškotke, ki se odlagajo na napravi uporabnika. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki ste jih uporabili pri dostopu.

Uporaba spletnih piškotkov je običajna in zaželena. Z njo je namreč omogočena višja raven storitev, kot so shranjevanje potrdila o registraciji, uporaba spletne trgovine, preprečevanje pretiranega prikazovanja oglasnih pasic in podobno. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je zaradi njih hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo je brskanje po spletnih mestih bolj učinkovito in prijazno.

Uporabljamo piškotke, da z njimi:

 • štejemo število obiskovalcev strani,
 • raziskujemo, kako se obiskovalci premikajo po strani, da prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
 • ohranjamo vašo prijavo, kjer je ta potrebna,
 • prepoznavamo vašo napravo (mobitel, računalnik, tablica) in ji prilagajamo prikaz vsebine,
 • omogočamo delovanje spletne trgovine.

V kolikor boste dali soglasje za piškotke in si kasneje premislili, lahko nastavitve kadarkoli spremenite.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last podjetja Ergonomske rešitve d.o.o., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini so last podjetja Ergonomske rešitve d.o.o in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja Ergonomske rešitve d.o.o.
Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije. Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni trgovini ali začasnega nedelovanja spletne trgovine. Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine obiskovalec oz. kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določi osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav, poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte info@ergonomske-resitve.si , ali po telefonu: 02/320-30-77.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka.

Ponudnik si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam prijetne in ugodne nakupe!

Zadnja sprememba: 02. 02. 2021

Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Sprejmi piškotke
Zavrni piškotke