Ergonomski pisarniški stoli in ergonomski pripomočki

V mesecu aprilu izkoristite -12% popust na izbrana modela Ergos STUDY in Ergos STANDARD.

ERGONOMSKI STOLI​

Direktorski stoli

Direktorski stoli so visokokakovostni pisarniški stoli, zasnovani za vodilne kadre.

Stoli ERGOS se ponašajo se z ergonomsko obliko, vrhunskim udobjem, nastavljivostjo, elegantnim dizajnom in trpežnimi materiali. Primerni so za dolgotrajno sedenje in zagotavljajo profesionalen videz pisarne.

ERGONOMSKI STOLI​

Direktorski stoli

Direktorski stoli ERGOS se ponašajo z ergonomsko obliko, vrhunskim udobjem, nastavljivostjo, elegantnim dizajnom in trpežnimi materiali. Primerni so za dolgotrajno sedenje in zagotavljajo profesionalen videz pisarne.

ERGONOMSKI STOLI​

Direktorski stoli

DIREKTORSKI STOLI

BREZPLAČNI PREIZKUS

Na svojem delovnem mestu brezplačno preizkusite stole ERGOS

Izbira kakovostnega ergonomskega direktorskega stola je bistvena za ohranjanje zdravja in produktivnosti pri dolgotrajnem delu za računalnikom. Tak stol podpira naravno držo telesa, kar zmanjšuje tveganje za bolečine v hrbtu, vratu in ramenih. Pravilna podpora ledvenega dela hrbtenice preprečuje težave, kot so hernija diska in kronične bolečine.

Udobno sedenje omogoča daljšo koncentracijo in večjo učinkovitost. Ergonomska zasnova z možnostjo prilagoditve višine, nagiba hrbtišča in naslonov za roke omogoča uporabniku, da najde idealen položaj za delo, kar zmanjšuje utrujenost in izboljšuje osredotočenost. Prav tako spodbujajo pravilno držo in zmanjšujejo pritisk na stegna, kar izboljšuje krvni obtok. S pravilnim sedenjem se zmanjšuje tveganje za težave, kot so globoka venska tromboza in otrplost nog.

Ergonomski stoli so primerni ne le za pisarne, temveč tudi za domače pisarne in gaming sobe. Zaradi prilagodljivosti in udobja so idealna izbira za vsakogar, ki preživi veliko časa v sedečem položaju.

Čeprav so kakovostni ergonomski stoli lahko dražji, so dolgoročno ekonomična izbira. Zaradi trpežnih materialov in napredne zasnove ti stoli trajajo dlje in zagotavljajo nespremenjeno udobje in podporo skozi leta. Vlaganje v dober ergonomski direktorski stol je naložba v zdravje, udobje in produktivnost. Pravilno izbran stol lahko bistveno izboljša kakovost življenja in dela, saj omogoča optimalno podporo telesu in zmanjšuje tveganje za bolečine in poškodbe.

Upoštevajoč ključne dejavnike, kot so prilagodljivost, ledvena podpora, udobje sedeža, material, mobilnost, oblika naslonov za roke, kakovost izdelave, estetika in cena, lahko izberemo stol, ki bo najbolje zadostil našim specifičnim potrebam.

Nastavljiva višina sedišča

Višina sedišča za računalniški stol za pisarno

Višina sedišča je prva in osnovna lastnost, ki jo ponuja velika večina direktorskih stolov na trgu. 

Višina sedišča mora biti prilagojena dolžini nog uporabnika. Pravilno nastavitev dosežemo, ko so noge med sedenjem upognjene v kolenih pod kotom 90 stopinj, pri čemer morajo stopala v celoti počivati na tleh.

Višina sedišča za računalniški stol za pisarno
Prilagodljiva ledvena opora za direktorski stoli

Prilagodljiva ledvena opora

Prilagodljiva ledvena opora za direktorski stoli

Prilagodljiva ledvena opora je ključna za udobno sedenje in preprečevanje bolečin v spodnjem delu hrbta.

Nakup stola brez ledvene opore je slaba investicija, še posebej, če na stolu sedimo več ur dnevno. Tudi če stol ima ledveno oporo, je priporočljivo preveriti, ali je ta nastavljiva po višini, da se popolnoma prilega našim telesnim karakteristikam.

Več o prednostih ledvene opore ➤ Kaj je ledvena opora in zakaj jo moj pisarniški stol potrebuje?

Nastavljiva naslona za roke

Nastavljiva naslona za roke za konferenčni stoli na kolesih

Osnovna funkcija naslonov za roke je podpora zgornjemu delu telesa, kar omogoča pravilno držo med sedenjem. Pravilno nastavljeni nasloni za roke lahko znatno zmanjšajo stres na hrbtu in vratu ter pomagajo preprečiti dolgotrajne težave s hrbtenico in mišicami.

Idealno je, da se nasloni za roke premikajo v treh smereh: gor in dol, naprej in nazaj, ter levo in desno. Oblazinjeni nasloni zagotavljajo dodatno udobje pri delu.

Več o naslonih za roke ➤ Nasloni za roke: ali jih moj pisarniški stol potrebuje?

Nastavljiva naslona za roke za konferenčni stoli na kolesih
Nagib naslonjala za hrbet za pisarniški stoli

Nagib naslonjala za hrbet

Nagib naslonjala za hrbet za pisarniški stoli

Hrbtišče stola je ključno za vzdrževanje pravilne drže med sedenjem. Naklon hrbtišča vpliva na napetost trebušnih mišic; večji naklon naslonjala pomeni večjo napetost mišic. Spreminjanje nagiba omogoča aktivno sedenje.

Kvalitetni direktorski stoli omogočajo večji naklon in zaklepanje naklona, kar stol hitro spremeni v počivalnik. To je koristno predvsem za tiste, ki med sedenjem za računalnikom opravljajo tudi telefonske klice ali gledajo predavanja, saj omogoča prehod v ležeč položaj in razbremenitev telesa.

Naslon za glavo

Naslon za glavo

Naslon za glavo cenijo predvsem tisti, ki pri sedenju pogosto začutijo napetost v vratu, ramenih ali zgornjem delu hrbta. Glavni namen naslona za glavo je možnost, da uporabnik stola svojo glavo nasloni nazaj ter tako sprosti vratne mišice.

Kljub temu, da se naslon za glavo ne uporablja celoten čas sedenja, predstavlja prednost, še posebno pri stolih z možnostjo velikega naklona.

Več o naslonih za glavo ➤ Ali potrebujem naslon za glavo na pisarniškem stolu?

Naslon za glavo
Podnožje in kolesa

Podnožje in kolesa

Podnožje in kolesa

Podnožje in kolesa pisarniškega stola igrata ključno vlogo pri stabilnosti in mobilnosti stola.

Petkrako podnožje iz aluminija ali najlona je standard pri ergonomskih stolih, saj zagotavlja optimalno razporeditev teže in preprečuje prevrnitev.

Izbira koles je odvisna od talne površine. V podjetju Ergos priporočamo silikonska (PU) kolesa, ki so najbolj univerzalna in primerna za vse tipe pisarniških površin. Zagotavljajo dober oprijem in stabilnost ter ne puščajo lis ali prask.

Več o kolesih direktorskega stola ➤ Kako izbrati prava kolesa za pisarniški stol

Dodatne nastavitve

Dodatne nastavitve

Nekateri direktorski stoli ponujajo še dodatne nastavitve, kot so globina sedeža, nastavitev hrbtišča po višini in nastavitev širine naslonov za roke.

Te sicer niso nujnost, a lahko bistveno pripomorejo k prilagoditvi stola individualnim preferencam in telesnim karakteristikam.

Dodatne nastavitve
Materiali

Materiali

Materiali

Direktorski stoli se razlikujejo po uporabljenih materialih. Pri hrbtišču je priporočljiva mreža, saj omogoča dihanje in zmanjšuje potenje.

Sedišče naj bo iz koži prijaznih, nedrsečih materialov, ki preprečujejo potenje in lepljenje kože. Za podlogo je idealna kakovostna spominska pena, saj slaba podloga zmanjšuje udobje pri dolgotrajni uporabi.

Pravilna nastavitev stola je ključna za udobje, večjo produktivnost in preprečevanje zdravstvenih težav. Tukaj je nekaj korakov za ustrezno nastavitev stola:

 1. Višina sedeža: Nastavite sedež tako, da so stopala popolnoma na tleh, kolena pa upognjena pod kotom 90 stopinj. Če stopala ne dosežejo tal, uporabite podstavek za stopala.
 2. Globina sedeža: Med zadnjim delom kolen in sprednjim robom sedeža naj bo za pest prostora. To omogoča dobro cirkulacijo krvi v nogah.
 3. Podpora ledvenega dela: Nastavite naslonjalo tako, da podpira naravno krivuljo hrbtenice. Ledvena opora mora biti v višini spodnjega dela hrbta, kar zmanjšuje pritisk na hrbtenico.
 4. Nagib hrbtišča: Prilagodite nagib hrbtišča, da omogoča rahlo, približno 5° nagnjenost nazaj, kar zmanjša pritisk na hrbtenico.
 5. Višina naslonov za roke: Nastavite naslone za roke tako, da podpirajo komolce pod kotom 90 stopinj, ko so ramena sproščena. To zmanjšuje napetost v ramenih in vratu.
 6. Redni premori: Tudi če je stol pravilno nastavljen, si redno vzemite kratke premore za gibanje in raztezanje. To pomaga preprečevati utrujenost in težave zaradi dolgotrajnega sedenja.

Izkoristite edinstveno brezplačno strokovno svetovanje

Svetujemo vam, kateri ergonomski stol bi bil za vas najprimernejši glede na vaše telesne karakteristike. Prav tako vam lahko brezplačno svetujemo, kako urediti vaše sedeče delovno mesto po ergonomskih načelih, da se boste kar najbolje počutili.

Brezplačno svetovanje

Svetujemo vam, kako si lahko organizirate delovno mesto po ergonomskih načelih.

Brezplačni preizkus

Nudimo možnost brezplačnega preizkusa izbranega pisarniškega stola.

2 leti garancije

Nudimo vam 2 leti garancija na vse naše izdelke.

Brezplačna dostava

Nudimo brezplačno dostavo po vsej Sloveniji.

30 dnevna garancija

Brezplačno vračilo v 30 dneh.

Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Sprejmi piškotke
Zavrni piškotke