Ergonomski pisarniški stoli in ergonomski pripomočki

V mesecu aprilu izkoristite -12% popust na izbrana modela Ergos STUDY in Ergos STANDARD.

ERGONOMSKI STOLI​

Konferenčni stoli na kolesih

Konferenčni stoli na kolesih združujejo udobje in mobilnost, kar jih naredi idealne za sejne sobe.

Stole ERGOS odlikuje ergonomski dizajn, prilagodljivost in kakovostni materiali, kar zagotavlja dolgotrajno udobje med sestanki ter enostavno premikanje po prostoru.

ERGONOMSKI STOLI​

Konferenčni stoli na kolesih

Konferenčne stole na kolesih ERGOS odlikuje ergonomski dizajn, prilagodljivost in kakovostni materiali, kar zagotavlja dolgotrajno udobje med sestanki ter enostavno premikanje po prostoru.

ERGONOMSKI STOLI​

Konferenčni stoli na kolesih

KONFERENČNI STOLI NA KOLESIH

BREZPLAČNI PREIZKUS

Na svojem delovnem mestu brezplačno preizkusite stole ERGOS

Izbira kakovostnega ergonomskega konferenčnega stola je ključna za ohranjanje zdravja in produktivnosti med sedenjem. Tak stol podpira naravno držo telesa, kar zmanjšuje tveganje za bolečine v hrbtu, vratu in ramenih. Pravilna podpora ledvenega dela hrbtenice preprečuje težave, kot so hernija diska in kronične bolečine.

Udobno sedenje omogoča daljšo koncentracijo in večjo učinkovitost. Ergonomska zasnova z možnostjo prilagoditve višine, nagiba hrbtišča in naslonov za roke omogoča uporabniku, da najde idealen položaj za delo, kar zmanjšuje utrujenost in izboljšuje osredotočenost. Prav tako spodbujajo pravilno držo in zmanjšujejo pritisk na stegna, kar izboljšuje krvni obtok. S pravilnim sedenjem se zmanjšuje tveganje za težave, kot so globoka venska tromboza in otrplost nog.

Ergonomski konferenčni stoli so primerni ne le za konferenčne sobe, temveč tudi za pisarne in domače pisarne. Zaradi prilagodljivosti in udobja so idealna izbira za vsakogar, ki preživi veliko časa v sedečem položaju.

Čeprav so kakovostni ergonomski stoli lahko dražji, so dolgoročno ekonomična izbira. Zaradi trpežnih materialov in napredne zasnove ti stoli trajajo dlje in zagotavljajo nespremenjeno udobje in podporo skozi leta. Vlaganje v dober ergonomski konferenčni stol je naložba v zdravje, udobje in produktivnost. Pravilno izbran stol lahko bistveno izboljša kakovost življenja in dela, saj omogoča optimalno podporo telesu in zmanjšuje tveganje za bolečine in poškodbe.

Pri izbiri konferenčnega stola je pomembno upoštevati dejavnike, kot so prilagodljivost, ledvena podpora, udobje sedeža, material, mobilnost, oblika naslonov za roke, kakovost izdelave, estetika in cena, da najdete stol, ki ustreza vašim specifičnim potrebam.

Nastavljiva višina sedišča

Višina sedišča za računalniški stol za pisarno

Višina sedišča je ena izmed osnovnih lastnosti, ki jo ponuja večina ergonomskih stolov na trgu, pri konferenčnih stolih je pa še vedno redkost.

Višina sedišča mora biti prilagojena dolžini nog uporabnika. Pravilno nastavitev dosežemo, ko so noge upognjene v kolenih pod kotom 90 stopinj in stopala povsem počivajo na tleh.

Višina sedišča za računalniški stol za pisarno
Prilagodljiva ledvena opora za direktorski stoli

Prilagodljiva ledvena opora

Prilagodljiva ledvena opora za direktorski stoli

Prilagodljiva ledvena opora je bistvena za udobno sedenje in preprečevanje bolečin v spodnjem delu hrbta.

Nakup stola brez ledvene opore je slaba odločitev, še posebej, če na stolu sedite več ur dnevno. Tudi če stol ima ledveno oporo, je pomembno preveriti, ali je nastavljiva po višini, da se popolnoma prilega vašim telesnim značilnostim.

Več o prednostih ledvene opore ➤ Kaj je ledvena opora in zakaj jo moj pisarniški stol potrebuje?

Nastavljiva naslona za roke

Nastavljiva naslona za roke za konferenčni stoli na kolesih

Osnovna funkcija naslonov za roke je podpora zgornjemu delu telesa, kar omogoča pravilno držo med sedenjem. Pravilno nastavljeni nasloni za roke lahko znatno zmanjšajo stres na hrbtu in vratu ter pomagajo preprečiti dolgotrajne težave s hrbtenico in mišicami.

Idealno je, da se nasloni za roke premikajo v treh smereh: gor in dol, naprej in nazaj, ter levo in desno. Oblazinjeni nasloni zagotavljajo dodatno udobje pri delu.

Več o naslonih za roke ➤ Nasloni za roke: ali jih moj pisarniški stol potrebuje?

Nastavljiva naslona za roke za konferenčni stoli na kolesih
Nagib naslonjala za hrbet za pisarniški stoli

Nagib naslonjala za hrbet

Nagib naslonjala za hrbet za pisarniški stoli

Hrbtišče stola je ključno za vzdrževanje pravilne drže med sedenjem. Naklon hrbtišča vpliva na napetost trebušnih mišic; večji naklon naslonjala pomeni večjo napetost mišic. Spreminjanje nagiba omogoča aktivno sedenje.

Kakovostni konferenčni stoli omogočajo večji naklon in zaklepanje naklona, kar stol hitro spremeni v počivalnik. To je koristno predvsem za tiste, ki med sedenjem za računalnikom opravljajo tudi telefonske klice ali gledajo predavanja, saj omogoča prehod v ležeč položaj in razbremenitev telesa.

Dodatne nastavitve

Dodatne nastavitve

Nekateri konferenčni stoli ponujajo še dodatne nastavitve, kot so globina sedeža, nastavitev hrbtišča po višini in nastavitev širine naslonov za roke.

Te sicer niso nujne, a lahko bistveno pripomorejo k prilagoditvi stola individualnim preferencam in telesnim značilnostim.

Dodatne nastavitve
Podnožje in kolesa

Podnožje in kolesa

Podnožje in kolesa

Podnožje in kolesa konferenčnega stola igrata ključno vlogo pri stabilnosti in mobilnosti stola.

Petkrako podnožje iz aluminija ali najlona je standard pri ergonomskih stolih, saj zagotavlja optimalno razporeditev teže in preprečuje prevrnitev.

Izbira koles je odvisna od talne površine. V podjetju Ergos priporočamo silikonska (PU) kolesa, ki so najbolj univerzalna in primerna za vse tipe pisarniških površin. Zagotavljajo dober oprijem in stabilnost ter ne puščajo lis ali prask.

Več o kolesih direktorskega stola ➤ Kako izbrati prava kolesa za pisarniški stol

Materiali

Materiali

Materiali

Konferenčni stoli se razlikujejo po uporabljenih materialih. Pri hrbtišču je priporočljiva mreža, saj omogoča dihanje in zmanjšuje potenje.

Sedišče naj bo iz koži prijaznih, nedrsečih materialov, ki preprečujejo potenje in lepljenje kože. Za podlogo je idealna kakovostna spominska pena, saj slaba podloga zmanjšuje udobje pri dolgotrajni uporabi.

Pravilna nastavitev stola je bistvena za udobje, izboljšanje produktivnosti in preprečevanje zdravstvenih težav. Tukaj je nekaj korakov za ustrezno nastavitev stola:

 1. Višina sedeža: Prilagodite višino sedeža tako, da so stopala trdno na tleh, kolena pa upognjena pod kotom 90 stopinj. Če stopala ne dosežejo tal, uporabite podstavek za noge.
 2. Globina sedeža: Poskrbite, da bo med zadnjim delom kolen in sprednjim robom sedeža prostor za eno pest. To omogoča ustrezno prekrvavitev nog.
 3. Podpora ledvenega dela: Nastavite naslonjalo tako, da sledi naravni krivulji hrbtenice. Ledvena opora mora biti nameščena v višini spodnjega dela hrbta, kar zmanjša pritisk na hrbtenico.
 4. Nagib hrbtišča: Prilagodite nagib hrbtišča tako, da omogoča rahlo nagnjenost nazaj, približno 5°, kar zmanjša obremenitev hrbtenice.
 5. Višina naslonov za roke: Nastavite naslone za roke tako, da podpirajo komolce pod kotom 90 stopinj, ko so ramena sproščena. To pomaga zmanjšati napetost v ramenih in vratu.
 6. Redni premori: Čeprav je stol pravilno nastavljen, si redno privoščite kratke premore za gibanje in raztezanje. To pomaga preprečevati utrujenost in težave, povezane z dolgotrajnim sedenjem.

Izkoristite edinstveno brezplačno strokovno svetovanje

Svetujemo vam, kateri ergonomski stol bi bil za vas najprimernejši glede na vaše telesne karakteristike. Prav tako vam lahko brezplačno svetujemo, kako urediti vaše sedeče delovno mesto po ergonomskih načelih, da se boste kar najbolje počutili.

Brezplačno svetovanje

Svetujemo vam, kako si lahko organizirate delovno mesto po ergonomskih načelih.

Brezplačni preizkus

Nudimo možnost brezplačnega preizkusa izbranega pisarniškega stola.

2 leti garancije

Nudimo vam 2 leti garancija na vse naše izdelke.

Brezplačna dostava

Nudimo brezplačno dostavo po vsej Sloveniji.

30 dnevna garancija

Brezplačno vračilo v 30 dneh.

Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Sprejmi piškotke
Zavrni piškotke