Ergonomski pisarniški stoli in ergonomski pripomočki

V mesecu aprilu izkoristite -12% popust na izbrana modela Ergos STUDY in Ergos STANDARD.

ERGONOMSKI STOLI​

Računalniški stoli za pisarno

Računalniški stol za pisarno je posebej zasnovan stol, ki omogoča udobno sedenje med dolgimi urami dela za računalnikom.

Stoli ERGOS so ergonomsko oblikovani, kar pomeni, da podpirajo zdravo držo telesa, zmanjšujejo obremenitev hrbtenice in preprečujejo težave v hrbtu ter vratu.

ERGONOMSKI STOLI​

Računalniški stoli za pisarno

Računalniški stoli ERGOS so ergonomsko oblikovani, kar pomeni, da podpirajo zdravo držo telesa, zmanjšujejo obremenitev hrbtenice in preprečujejo težave v hrbtu ter vratu.

ERGONOMSKI STOLI​

Računalniški stoli za pisarno

RAČUNALNIŠKI STOLI ZA PISARNO

BREZPLAČNI PREIZKUS

Na svojem delovnem mestu brezplačno preizkusite stole ERGOS

Izbira kakovostnega ergonomskega računalniškega stola je ključnega pomena za ohranjanje zdravja in produktivnosti pri dolgotrajnem delu za računalnikom. Takšen stol podpira naravno držo telesa, kar zmanjšuje tveganje za bolečine v hrbtu, vratu in ramenih. Pravilna podpora ledvenega dela hrbtenice preprečuje dolgotrajne težave, kot so hernija diska in kronične bolečine.

Udobno sedenje omogoča daljšo koncentracijo in večjo učinkovitost. Z ergonomsko zasnovo, ki omogoča prilagoditev višine, nagiba hrbtišča in naslonov za roke, lahko uporabnik najde idealen položaj za delo, kar zmanjšuje utrujenost in izboljšuje osredotočenostPrav tako spodbujajo pravilno držo in zmanjšujejo pritisk na stegna, kar izboljšuje krvni obtok. S pravilnim sedenjem se zmanjšuje tveganje za težave, kot so globoka venska tromboza in otrplost nog.

Ergonomski stoli niso primerni le za pisarniško delo, temveč tudi za domače pisarne in gaming sobe. Zaradi svoje prilagodljivosti in udobja so idealna izbira za vsakogar, ki preživi veliko časa v sedečem položaju.

In čeprav so kakovostni ergonomski stoli lahko dražji, so dolgoročno ekonomična izbira. Zaradi trpežnih materialov in napredne zasnove ti stoli trajajo dlje in zagotavljajo nespremenjeno udobje in podporo skozi letaVlaganje v dober ergonomski računalniški stol je naložba v zdravje, udobje in produktivnost. Pravilno izbran stol lahko bistveno izboljša kakovost življenja in dela, saj omogoča optimalno podporo telesu in zmanjšuje tveganje za bolečine in poškodbe.

Z upoštevanjem ključnih dejavnikov, kot so nastavljivost, ledvena opora, udobje sedeža, material, mobilnost, oblika naslonjal za roke, kakovost izdelave, estetika in cena, lahko najdemo stol, ki ustreza našim specifičnim potrebam. 

Nastavljiva višina sedišča

Višina sedišča za računalniški stol za pisarno

Višina sedišča je prva in osnovna lastnost, ki jo ponuja velika večina računalniških stolov na trgu. 

Višina sedišča je odvisna od dolžine nog uporabnika. Primerno nastavitev dosežemo tako, da so noge med sedenjem upognjene v kolenih pod kotom 90 stopinj, pri čemer morajo stopala v celoti počivati na tleh.

Višina sedišča za računalniški stol za pisarno
Prilagodljiva ledvena opora za direktorski stoli

Prilagodljiva ledvena opora

Prilagodljiva ledvena opora za direktorski stoli

Naslednja pomembna lastnost dobrega računalniškega stola je prilagodljiva ledvena opora. Ta je namreč ključna za udobno sedenje in preprečevanje bolečin v spodnjem delu hrbta.

Nakup stola brez ledvene opore je slaba investicija, še posebno, če na stolu običajno sedimo več ur dnevno. Tudi če stol ima ledveno oporo je priporočljivo preveriti, ali je ta nastavljiva po višini. Le tako bomo zagotovili, da se popolnoma prilega našim telesnim karakteristikam. 

Več o prednostih ledvene opore ➤ Kaj je ledvena opora in zakaj jo moj pisarniški stol potrebuje?

Nastavljiva naslona za roke

Nastavljiva naslona za roke za konferenčni stoli na kolesih

Osnovna funkcija naslonov za roke je podpora zgornjemu delu telesa, kar omogoča pravilno držo med sedenjem. Pravilno nastavljeni nasloni za roke lahko znatno zmanjšajo stres na hrbtu in vratu ter pomagajo preprečiti dolgotrajne težave s hrbtenico in mišicami.

Idealno je, da se naslona za roke premikata v treh smereh – gor in dol, naprej in nazaj ter levo in desno. Oblazinjeni nasloni pa zagotavljajo še dodatno udobje pri delu.

Več o naslonih za roke ➤ Nasloni za roke: ali jih moj pisarniški stol potrebuje?

Nastavljiva naslona za roke za konferenčni stoli na kolesih
Nagib naslonjala za hrbet za pisarniški stoli

Nagib naslonjala za hrbet

Nagib naslonjala za hrbet za pisarniški stoli

Hrbtišče stola je ključno za vzdrževanje pravilne drže med sedenjem. Naklon hrbtišča vpliva na napetost trebušnih mišic; večji naklon naslonjala pomeni večjo napetost mišic. Spreminjanje nagiba omogoča aktivno sedenje.

Kvalitetni računalniški stoli omogočajo večji naklon in zaklepanje naklona, kar stol hitro spremeni v počivalnik. To je koristno predvsem za tiste, ki med sedenjem za računalnikom opravljajo tudi telefonske klice ali gledajo predavanja. saj omogoča prehod v ležeč položaj in razbremenitev telesa.

Naslon za glavo

Naslon za glavo

Naslon za glavo cenijo predvsem tisti, ki pri sedenju pogosto začutijo napetost v vratu, ramenih ali zgornjem delu hrbta. Glavni namen naslona za glavo je namreč možnost, da uporabnik stola svojo glavo nasloni nazaj ter tako sprosti vratne mišice.

Kljub temu, da se naslon za glavo ne uporablja celoten čas sedenja, predstavlja prednost, še posebno pri stolih z možnostjo velikega naklona.

Več o naslonih za glavo ➤ Ali potrebujem naslon za glavo na pisarniškem stolu?

Naslon za glavo
Podnožje in kolesa

Podnožje in kolesa

Podnožje in kolesa

Podnožje in kolesa pisarniškega stola igrata ključno vlogo pri stabilnosti in mobilnosti stola.

Petkrako podnožje iz aluminija ali najlona je standard pri ergonomskih stolih, saj zagotavlja optimalno razporeditev teže in preprečuje prevrnitev.

Izbira koles pa je odvisna od talne površine. V podjetju Ergos priporočamo silikonska (PU) kolesa. Ta so najbolj univerzalna, primerna za vse tipe pisarniških površin. Imajo dober oprijem in stabilnost ter za seboj ne puščajo lis ali prask.

Več o kolesih računalniškega stola ➤ Kako izbrati prava kolesa za pisarniški stol

Dodatne nastavitve

Dodatne nastavitve

Nekateri računalniški stoli ponujajo še dodatne nastavitve, kot so globina sedeža, nastavitev hrbtišča po višini in nastavitev širine naslonov za roke.

Te sicer niso nujnost, ampak kljub temu lahko bistveno pripomorejo k prilagoditvi stola individualnim preferencam in telesnim karakteristikam.

Dodatne nastavitve
Materiali

Materiali

Materiali

Računalniški stoli se razlikujejo po uporabljenih materialih. Pri hrbtišču je priporočljiva mreža, saj omogoča dihanje in zmanjšuje potenje.

Sedišče naj bo iz koži prijaznih, nedrsečih materialov, ki preprečujejo potenje in lepljenje kože. Za podlogo je idealna kakovostna spominska pena, saj slaba podloga zmanjšuje udobje pri dolgotrajni uporabi.

Pravilna nastavitev stola je ključna za zagotavljanje udobja, povečanje produktivnosti in preprečevanje zdravstvenih težav. Tukaj je nekaj korakov, ki vam bodo pomagali nastaviti stol v ustrezen položaj:

 1. Višina sedeža: Sedež nastavite tako, da so vaša stopala popolnoma na tleh, kolena pa upognjena pod kotom 90 stopinj. Če vaša stopala ne dosežejo tal, uporabite podstavek za stopala.
 2. Globina sedeža: Sedež naj bo nastavljen tako, da je med zadnjim delom kolen in sprednjim robom sedeža približno za pest prostora. To omogoča dobro cirkulacijo krvi v nogah.
 3. Podpora ledvenega dela: Nastavite naslonjalo tako, da podpira naravno krivuljo vaše hrbtenice. Ledvena opora mora biti nameščena v višini spodnjega dela hrbta, kar zmanjšuje pritisk na hrbtenico in preprečuje bolečine v spodnjem delu hrbta.
 4. Nagib hrbtišča: Nagib hrbtišča prilagodite tako, da omogoča rahlo, za približno 5° nagnjenost nazaj, kar zmanjšuje pritisk na hrbtenico. 
 5. Višina naslonov za roke: Nasloni za roke naj bodo nastavljeni tako, da podpirajo komolce pod kotom 90 stopinj, ko so vaša ramena sproščena. To pomaga zmanjšati napetost v ramenih in vratu.
 6. Redni premori: Ne glede na to, kako dobro je nastavljen vaš stol, je pomembno, da si redno vzamete kratke premore, da se premaknete in raztegnete. To pomaga preprečevati utrujenost in dolgotrajne težave, povezane z dolgotrajnim sedenjem.

Izkoristite edinstveno brezplačno strokovno svetovanje

Svetujemo vam, kateri ergonomski stol bi bil za vas najprimernejši glede na vaše telesne karakteristike. Prav tako vam lahko brezplačno svetujemo, kako urediti vaše sedeče delovno mesto po ergonomskih načelih, da se boste kar najbolje počutili.

Brezplačno svetovanje

Svetujemo vam, kako si lahko organizirate delovno mesto po ergonomskih načelih.

Brezplačni preizkus

Nudimo možnost brezplačnega preizkusa izbranega pisarniškega stola.

2 leti garancije

Nudimo vam 2 leti garancija na vse naše izdelke.

Brezplačna dostava

Nudimo brezplačno dostavo po vsej Sloveniji.

30 dnevna garancija

Brezplačno vračilo v 30 dneh.

Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Sprejmi piškotke
Zavrni piškotke