Ergonomski pisarniški stoli in ergonomski pripomočki

V mesecu aprilu izkoristite -12% popust na izbrana modela Ergos STUDY in Ergos STANDARD.

Banner prva stran Ergonomski pripomocki v2
Slide 2
ERGONOMSKI PRIPOMOČKI ERGONOMKO
ERGONOMSKI PRIPOMOČKI ERGONOMKO
Nič več slabe drže pri delu z računalnikom

Stol ERGOS in ergonomsko stojalo ERGONOMKO sta nepogrešljiva
dodatka v vsaki pisarni in popoln ergonomski dvojec, saj celovito
rešujeta probleme sedečega in stoječega delovnega mesta.

Ali kdaj pomislite, zakaj ne morete vzdrževati pravilne drže kljub uporabi ergonomskega pisarniškega stola?

Če ste že nabavili ergonomski stol in imate še vedno težave v:

 • zgornjem hrbtnem delu,
 • vratu ali
 • križu.

se potrjuje dejstvo, da smo pri dolgotrajnem sedenju kljub dobremu stolu izpostavljeni nepravilnemu sedenju. Zgornji del telesa je še vedno večino časa nagnjen naprej nad mizo, namesto, da bi bili naslonjeni nazaj, na ledveno oporo, ki je najpomembnejši sestavni del stola.

Poškodbam hrbtenice smo še vedno izpostavljeni zaradi neustrezne organizacije delovnega mesta in najpogostejše hibe, ki se odraža v nagibanju nad mizo.

Če želite rešiti najpogostejše probleme sedečega delovnega mesta in v celoti izkoristiti prednosti ergonomskega stola, ne odlašajte. Običajno dober stol ne zadostuje, da bi odpravili ali preprečili najpogostejše težave, pa čeprav smo disciplinirani in upoštevamo navodila strokovnjakov. Potrebna je dodatna, korenita sprememba.

Ergonomski pripomočki Ergonomko - Ergonomic stands Ergonomko

Predlagamo, da se vprašate in tudi preizkusite, ali ste lahko pri delu za mizo rahlo naslonjeni na ledveno oporo in pri tem ne zvijate vratu proti tipkovnici in dokumentom, med tem ko:

 • berete iz dokumenta, zvezka, knjige ali pametne naprave, če so na mizi,
 • prenašate vsebine iz papirnih dokumentov, knjige ali zvezkov v računalnik,
 • pišete s pisalom po dokumentu, zvezku …,
 • med tipkanjem gledate tipkovnico,
 • ne uporabljate korektorja za pravilno držo.

Če ste odgovorili negativno, imamo za vas enostavno rešitev

Poskrbite, da bo pri:

 • prenašanju podatkov v računalnik tipkovnica na ustrezni razdalji od roba mize, na ustrezni višini in pod ustreznim naklonom,
 • pisanju s pisalom prav tako na ustrezni višini in pod ustreznim naklonom  dokument, zvezek, rednik in podobno,
 • branju zgornja bralna vrstica približno na višini oči ne glede na to, ali pri svojem delu uporabljate stacionarni računalnik, prenosnik, druge pametne naprave, dokumente, knjige, zvezke, in podobno ali kombinacijo naštetega,
 • vašem delu v uporabi korektor za pravilno držo.

Opisane, varne in optimalne pogoje dela, vam zagotavljajo inovativni ergonomski pripomočki ERGONOMKO.

Ergonomski pripomočki ERGONOMKO

Za sedeča in stoječa delovna mesta

Inovativni ergonomski pripomočki rešujejo problem najpogostejše nepravilne drže, ki se odraža v nagibanju zgornjega dela telesa proti zaslonu, zvijanju vratu proti tipkovnici in dokumentom na enostaven in učinkovit način. Pripomočki so popolnoma prilagodljivi, zato jih je mogoče namestiti tako, da zagotovimo optimalen položaj telesa pri delu.

VARUJMO HRBTENICO

Uporabimo korektor za pravilno držo

Ko se poglobimo v vsebino dela ne razmišljamo o sebi in pozabimo na pravilno držo. Zato je izjemno pomemben del ergonomskega pripomočka korektor za pravilno držo, ki preprečuje nagibanje nad mizo po tem, ko smo zavzeli optimalni položaj sedenja. Ta modul, v obliki prosojne plošče je nameščen nad tipkovnico. Če se nagnemo nad mizo, tipkovnice ne vidimo, zaradi česar smo se prisiljeni vrniti v pravilen položaj.

slo zastava

Izdelano v Sloveniji

Inovativni pripomoček za večnamensko uporabo ERGONOMKO je nastal v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo v Mariboru
– Laboratorijem za inženirsko oblikovanje izdelkov.

Nagrada za inovacijo 2023 - stojalo za prenosnik, stojalo za delo z dokumenti, stojalo za knjigo Regional reward for innovation 2023 - laptop stand, computer stand, stand for books, stand for documents

Ergonomski pripomočki ERGONOMKO z neomejenimi možnostmi prilagoditev zagotavlja uporabniku optimalni položaj hrbtenice pri sedenju z ergonomskega in zdravstvenega vidika, še posebej ob uporabi vgrajenega korektorja za pravilno držo, saj ga zaščiti pred nepravilno držo in poškodbami. ERGONOMKO poskrbi, da je ergonomski stol popolnoma izkoriščen.

Ergonomski pripomočki so inovativna rešitev za varno in učinkovitejše branje, tipkanje, pisanje s pisalom, prenašanje vsebin iz papirnih dokumentov v računalnik, za administratorjearhitekte pravnikeprogramerje, grafične oblikovalcetekstopisce, izdelovalce spletnih strani, upravljalce družbenih omrežij, novinarje, glasbenike, risarje, šolarje, dijake, študente in številne druge.

Uporabljamo ga lahko pri delu z namiznim računalnikom in prenosnikom, pri sedečem in stoječem delu. Primeren je za delo v službi, šoli in doma.

 • Ergonomski pripomočki ERGONOMKO z neomejenimi možnostmi prilagoditev zagotavlja uporabniku optimalni položaj hrbtenice pri sedenju z ergonomskega in zdravstvenega vidika, še posebej ob uporabi vgrajenega korektorja za pravilno držo, saj ga zaščiti pred nepravilno držo in poškodbami. ERGONOMKO poskrbi, da je ergonomski stol popolnoma izkoriščen.

 • Ergonomski pripomočki so inovativna rešitev za varno in učinkovitejše branje, tipkanje, pisanje s pisalom, prenašanje vsebin iz papirnih dokumentov v računalnik, za administratorjearhitektepravnikeprogramerje, grafične oblikovalcetekstopisce, izdelovalce spletnih strani, upravljalce družbenih omrežij, novinarje, glasbenike, risarje, šolarje, dijake, študente in številne druge.

 • Uporabljamo ga lahko pri delu z namiznim računalnikom in prenosnikom, pri sedečem in stoječem delu. Primeren je za delo v službi, šoli in doma.

Zadovoljni uporabniki ergonomskega pripomočka ERGONOMKO

Mnenja zadovoljnih strank

Breda Škrjanec
Breda Škrjanec
Mag. umetnostne zgodovine
Read More
Mag. Breda Škrjanec, zaposlena v Mednarodnem grafičnem likovnem centru sem začela uporabljati pripomoček skupaj z novim, ergonomskim pisarniškim stolom. Zelo sem zadovoljna. Stol podpira mojo hrbtenico in vse moje sklepe, pripomoček pa se z njim dopolnjuje. Zaradi njega večino časa pravilno in vzravnano sedim, saj me zmoti, če drža ni prava. Vse to se pozna tudi pri mojem počutju. Razbremenjena hrbtenica in sklepi prispevajo k manj bolečinam in s tem k izboljšani kvaliteti življenja.
Marija
Marija
mag. farm., Litija
Read More
Ob dobavi popolnoma nastavljivega ergonomskega stola, mi je strokovnjak iz podjetja ERGOS svetoval tudi nakup popolnoma nastavljivega ergonomskega pripomočka za delo z računalnikom. Ergonomski stol in pripomoček sta dejansko popoln ergonomski dvojec, saj celovito rešujeta probleme sedečega delovnega mesta. Še posebej sem navdušena nad inovativno rešitvijo ohranjanja pravilne drže, saj vgrajen korektor v obliki prosojne plošče preprečuje nagibanje nad mizo po tem,  ko zavzamemo optimalen položaj sedenja pri delu z računalnikom ob rahlem naslonu na ledveno oporo. Skratka, korektor skrbi, da je ergonomski stol popolnoma izkoriščen.Priporočam!
Mihela Gostenčnik
Mihela Gostenčnik
Univ. dipl. pravnica
Read More
V službi večino časa sedim za računalnikom, zato imam že nekaj časa bolečine v vratnem delu hrbtenice. Sicer ostali del dneva skrbim za redno gibanje, hodim na sprehode, se ukvarjam s športom, pa bolečine vseeno ostajajo. Zavedam se, da je zelo pomembna pri težavah s hrbtenico naša pravilna drža. Sem zelo vesela in hvaležna, da imam ERGONOMKO pripomoček, ki skrbi da pri delu za računalnikom ohranjam pravilno držo, da tako skrbim za svoje dobro počutje, neobremenjenost sklepov in ravnovesje v telesu. Priporočam ga vsakemu, tudi če še nimate težav s hrbtenico, da preventivno poskrbite za svoje telo.
Erna Knez Kočnik
Erna Knez Kočnik
Specialistka klinične psihologije
Read More
Ob nakupu ergonomskega stola, mi je prijazni svetovalec ponudil še preizkus pripomočka, glede na to, da je iz pogovora hitro razbral, da veliko časa prebijem sede, bodisi za računalnikom, bodisi za knjigo, zapiski. Pripomoček sva kasneje dopolnila še z nekaterimi dodatnimi policami in izkazalo se je, da odlično odgovarja mojim potrebam - delo s prenosnikom je postalo enostavnejše, predvsem pa mi je všeč, da se lahko tudi pri branju zahtevnih tekstov udobno namestim in izkoriščam funkcionalnost stola.
Rok Pirc
Rok Pirc
Odvetniška pisarna Maribor
Read More
Dolgo sem iskal pripomoček, ki bi mi olajšal vzdrževanje pravilne drže pri vsakodnevnem delu, pa nisem našel primernega. Ergonomski pripomoček ERGOS Ergonomko je stabilen, kompakten in popolnoma nastavljiv. Zelo sem zadovoljen in ga priporočam tudi drugim.
Matej Komprej
Matej Komprej
Računalniške novice
Read More
Stojalo je super pripomoček, saj me je prisililo k pravilni drži ob delu z računalnikom. Ni več bolečin v hrbtenici, ki so bile prej prisotne, poleg tega pa je delo prijetnejše. Ker je nastavljivo, sem si lahko položaj prilagodil po svoje. Poleg tega na pripomoček položim telefon, tako da "je vedno na očeh", kar je pri mojem delu in komuniciranju s strankami ključno.
Previous
Next
ERGONOMIJA NAŠIH PISARNIŠKIH STOLOV

Za udobno sedenje & dobro počutje

1

Delovna plošča

Spodnjo ploščo lahko namestimo pod 10, 15 ali 20 stopinjskim naklonom in je namenjena pisanju s pisalom, pisanju s pomočjo tipkovnice, tablice… Pri uporabi tipkovnice se na spodnji plošči najprej namesti naslon za dlani in nato tipkovnica.

2

Zgornja plošča

Zgornjo ploščo namestimo v utore na zadnji strani nosilnih nog na višino, katera ustreza uporabniku. Odprtine omogočajo spreminjanje višine polic, korektorja in stranskih naslonov za mobilni telefon, tablico, dokumente, ...

3

Zgornja polica

Uporabljamo jo za namestitev prenosnega računalnika na ustrezno višino..

4

Naslon za dlani

Zagotavlja večje ravnovesje zapestnega dela in prepreči iste ponavljajoče gibe, saj ga lahko namestimo na različne načine, kot nam najbolj ustreza. Tudi, če smo našli najoptimalnejšo rešitev namestitve je zaželeno, da občasno, za krajše časovno obdobje, spreminjamo razdaljo, višino in naklon naslona za dlani ter tipkovnice. Različne namestitve pa omogočajo tudi prilagajanje razdalje stojala od uporabnika in s tem primernejšo razdaljo do oči.

Sestavni-deli-pripomocka-ERGONOMKO-1024x895
5

Korektor za pravilno držo

Je izdelan iz prosojne plošče, ki je nameščena v vodilih nosilne police. Ko smo se udobno namestili na pisarniški stol, izvlečemo korektor proti sebi le toliko, da je zgornji rob tipkovnice še viden. Ko je korektor izvlečen, smo se pri uporabi tipkovnice ob nagibu nad mizo prisiljeni vrniti v pravilnejši položaj, saj v nasprotnem primeru tipkovnice ne bomo videli v celoti.

6

Spodnja polica

Če želimo pisati s pisalom, lahko v primeru dela z namiznim računalnikom, odložimo naslon za dlani na spodnjo polico, tipkovnico pa na zgornjo polico. Primerna pa je za odlaganje tudi drugih stvari, kot so peresnica, pisala, sponke...

7

Večji stranski naslon

Uporabljamo ga za nameščanje tablice, dokumentov, map... Pritrdimo ga lahko na levo ali desno stran pripomočka.

8

Manjši stranski naslon

Uporabljamo ga za odlaganje mobilnega telefona, tablice ali dokumentov. Pritrdimo ga lahko na levo ali desno stran pripomočka.

Izberite ergonomski pripomoček ERGONOMKO, ki vam najbolj ustreza

Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Sprejmi piškotke
Zavrni piškotke