Ergonomski pisarniški stoli in ergonomski pripomočki

V mesecu aprilu izkoristite -12% popust na izbrana modela Ergos STUDY in Ergos STANDARD.

,

Ergonomsko urejeno delovno mesto

Ergonomsko urejeno delovno mesto

V dinamičnem poslovnem svetu, kjer veliko časa preživimo v sedečem položaju, je ergonomija postala nenadomestljiv del našega delovnega življenja. Ergonomsko urejeno delovno mesto je ključno za ohranjanje našega zdravja, povečanje učinkovitosti in zagotavljanje, da se na koncu dneva počutimo energijsko polni, namesto izčrpani. V tem članku se bomo podrobno seznanili z ergonomijo in njenim vplivom na delovno mesto.

Z ureditvijo delovnih mest po ergonomskih načelih odstranimo ovire za varno delovno uspešnost. Svojim sodelavcem zagotovimo delo, ki je v okviru njihovih zmogljivosti.

Izboljšanje delovnega mesta po načelih ergonomije ključno prispeva h konkurenčnosti podjetja na trgu, zaposlenim pa zagotavlja boljšo delovno izkušnjo, saj so pri delu bolj motivirani in zadovoljni – takšni zaposleni so tudi učinkovitejši in produktivnejši. Delodajalcu zagotavljajo manjše stroške zaradi bolniških odsotnosti, kvalitetnejše storitve in produkte ter celo večji ugled podjetja. Zato so izbira pisarniških stolov in stojal za prenosnike zelo pomembna izbira.

Ergonomsko urejeno delovno mesto zmanjšuje stroške

S sistematičnim zmanjševanjem ergonomskih dejavnikov tveganja lahko preprečimo veliko stroškov. Potrebno je poudariti, da so posredni stroški lahko tudi do dvajsetkrat večji od neposrednih stroškov poškodb in bolniških odsotnosti.

Ergonomija je umetnost oblikovanja delovnih mest, ki spodbujajo zdravje in učinkovitost. Temelji na prilagajanju delovnega okolja posamezniku, ne pa prisiljevanju posameznika, da se prilagodi okolju. Cilj je zmanjšati obremenitev telesa, preprečiti delovne poškodbe in izboljšati splošno počutje na delovnem mestu.

Ergonomsko urejeno delovno mesto izboljša produktivnost

Dobre ergonomske rešitve bodo vedno izboljšale produktivnost. Z načrtovanjem dela, ki omogoča pravilno držo, manj napora, manj ponavljajočih se gibov in pravilno razdaljo bralne površine od oči, postane delovno mesto učinkovitejše, saj so zaposleni lahko bolj produktivni. To lahko urediti z pravilno izbiro pisarniškega stola.

Ergonomsko urejeno delovno mesto

Ergonomsko urejeno delovno mesto izboljšuje kakovost dela

Neustrezno urejena delovna mesta vodijo do utrujenih in neproduktivnih delavcev, ki svojega dela ne morejo opravljati po svojih najboljših močeh. Kadar delovne naloge preveč fizično obremenjujejo delavca, ta najverjetneje ne bo mogel ustrezno opravljati svoje službe za katero je usposobljen.

Ergonomija je več kot le modna beseda v poslovnem svetu – je ključno orodje, ki lahko pomaga oblikovati zdravo in produktivno delovno okolje. Ne glede na to, ali ste freelancer, delate v pisarni ali vodite svoje podjetje, lahko ergonomsko urejeno delovno mesto bistveno izboljša vaše delovne izkušnje. Spomnite se, vaše zdravje in dobro počutje sta neprecenljiva – zato ne odlašajte z naložbo v ergonomsko delovno mesto.

Ergonomsko urejeno delovno mesto izboljša zavzetost in sodelovanje zaposlenih

Zaposleni opazijo, ko se podjetje trudi, da bi zagotovilo dobro zdravje in varnost svojih zaposlenih. Če zaposleni niso utrujeni in se na svojem delovnem mestu počutijo prijetno, se poveča tudi njihovo medsebojno sodelovanje, saj so bolj samozavestni in zadovoljni.

Ergonomsko urejeno delovno mesto ustvarja boljšo varnostno kulturo

Zdravi zaposleni so naše najbolj dragoceno bogastvo! Ustvarjanje in spodbujanje kulture varnosti in zdravja na delovnem mestu bo vodilo do pozitivnih sprememb v podjetju – na vseh področjih.

Vložek v ergonomske ukrepe NI STROŠEK, temveč je DOLGOROČNA INVESTICIJA.

Investicija v ergonomsko delovno mesto je investicija v vaše zdravje, dobro počutje in kariero. Zmanjšanje obremenitve telesa med delom ne pripomore samo k preprečevanju dolgoročnih zdravstvenih težav, temveč tudi poveča vašo produktivnost in zadovoljstvo na delovnem mestu.

Delite na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Sprejmi piškotke
Zavrni piškotke