Ergonomski pripomočki

Pripomoček za sedeča & stoječa delovna mesta

Ergonomski pripomoček za pravilno držo

Pripomoček za sedeča & stoječa delovna mesta

Namenjen je lažjemu vzdrževanju pravilnejše drže inboljšemu počutju pri delu za mizo. Prav tako preprečuje škodljive ponavljajoče gibe ter zagotavlja zadostno bralno razdaljo od oči. Inovativni in večnamenski pripomoček je popolnoma prilagodljiv, zato ga je mogoče namestiti tako, da omogoča normalno držo pri delu, oziroma takšno kot uporabniku najbolj ustreza.

Inovativni pripomoček ERGONOMKO

Pripomoček je razvit & izdelan v Sloveniji

Inovativni pripomoček za večnamensko uporabo ERGONOMKO je nastal v sodelovanju s Fakulteto za strojništvo v Mariboru – Laboratorijem za inženirsko oblikovanje izdelkov.

Pripomoček je razvit & izdelan v Sloveniji

Korektor za pravilno držo na ergonomskem pripomočku

Korektor za pravilno držo preprečuje nagibanje nad mizo

Pri nepravilnem dolgotrajnem sedenju na delovnem mestu se sčasoma razvijejo slabe navade telesne drže, ki postanejo trajne in lahko povzročijo škodljive spremembe telesa. Korektor za pravilno držo, ki ima obliko prosojne plošče, preprečuje nagibanje zgornjega dela telesa nad mizo ter pomikanje vratu proti tipkovnici in približevanje ekranu.

Korektor za pravilno držo preprečuje nagibanje nad mizo

Ergonomski pripomoček ERGONOMKO z neomejenimi možnostmi prilagoditev zagotavlja uporabniku optimalni položaj hrbtenice pri sedenju z ergonomskega in zdravstvenega vidika, še posebej ob uporabi vgrajenega korektorja za pravilno držo, saj ga zaščiti pred nepravilno držo in poškodbami.

Večnamenski pripomoček ERGONOMKO

Ergonomski pripomoček za kombinirano uporabo

Večnamenski pripomoček ERGONOMKO

Ohranjanje naravne drže pri uporabi dokumentov, pisala, miške, tipkovnice in drugih pametnih naprav ob istočasnem pogledu na računalniški zaslon.

VEČNAMENSKA UPORABA ERGONOMSKEGA PRIPOMOČKA

Možnosti uporabe pripomočka ERGONOMKO

Popolnoma nastavljiv pripomoček s korektorjem drže

Pripomoček za računalnik & prenosnik z vgrajenim korektorjem za pravilno držo

Popolnoma nastavljiv in večnamenski pripomoček z vgrajenim korektorjem za pravilno držo ponuja številne ergonomske in praktične prednosti za različna delovna mesta. Pripomoček je odlična rešitev za administratorje, arhitekte, pravnike, programerjein številne druge. Uporablja se lahko pri delu z računalnikom in prenosnikom, pri sedečem in stoječem delu, za delo v službi, šoli in doma.

Pripomoček za računalnik & prenosnik z vgrajenim korektorjem za pravilno držo
Pripomoček za prenosnik & ostale pametne naprave

Inovativni ergonomski pripomoček

Pripomoček za prenosnik & ostale pametne naprave

Ergonomski pripomoček za prenosnik & ostale pametne napraveomogoča lažje ohranjanje naravne telesne drže pri uporabi prenosnika in ostalih pametnih naprav. Pripomoček je primeren za kreativna in sodobna delovna mesta. Pripomoček bo olajšal delo grafičnim oblikovalcem, tekstopiscem, izdelovalcem spletnih strani, upravljalcem družbenih omrežij, novinarjem in številnim drugim.

Praktični in enostavni ergonomski pripomoček

Pripomoček za prepisovanje, pisanje, branje in risanje …

Prenosni in nastavljivi pripomoček je odličen za lažje, hitrejše in učinkovitejše prepisovanje dokumentov. Z udobnim in praktičnim pripomočkom postane branje najljubše knjige še večji užitek. Pripomoček lahko uporabljajo tudi risarji, glasbeniki in številni drugi.

Pripomoček za prepisovanje, pisanje, branje in risanje …
Zadovoljni uporabniki ergonomskega pripomočka ERGONOMKO

Mnenja zadovoljnih strank

Breda Škrjanec
Breda Škrjanec
Mag. umetnostne zgodovine
Read More
Mag. Breda Škrjanec, zaposlena v Mednarodnem grafičnem likovnem centru sem začela uporabljati pripomoček skupaj z novim, ergonomskim pisarniškim stolom. Zelo sem zadovoljna. Stol podpira mojo hrbtenico in vse moje sklepe, pripomoček pa se z njim dopolnjuje. Zaradi njega večino časa pravilno in vzravnano sedim, saj me zmoti, če drža ni prava. Vse to se pozna tudi pri mojem počutju. Razbremenjena hrbtenica in sklepi prispevajo k manj bolečinam in s tem k izboljšani kvaliteti življenja.
Marija
Marija
mag. farm.
Read More
Ob dobavi popolnoma nastavljivega ergonomskega stola, mi je strokovnjak iz podjetja ERGOS svetoval tudi nakup popolnoma nastavljivega ergonomskega pripomočka za delo z računalnikom. Ergonomski stol in pripomoček sta dejansko popoln ergonomski dvojec, saj celovito rešujeta probleme sedečega delovnega mesta. Še posebej sem navdušena nad inovativno rešitvijo ohranjanja pravilne drže, saj vgrajen korektor v obliki prosojne plošče preprečuje nagibanje nad mizo po tem,  ko zavzamemo optimalen položaj sedenja pri delu z računalnikom ob rahlem naslonu na ledveno oporo. Skratka, korektor skrbi, da je ergonomski stol popolnoma izkoriščen. Priporočam!
Mihela Gostenčnik
Mihela Gostenčnik
Univ. dipl. pravnica
Read More
V službi večino časa sedim za računalnikom, zato imam že nekaj časa bolečine v vratnem delu hrbtenice. Sicer ostali del dneva skrbim za redno gibanje, hodim na sprehode, se ukvarjam s športom, pa bolečine vseeno ostajajo. Zavedam se, da je zelo pomembna pri težavah s hrbtenico naša pravilna drža. Sem zelo vesela in hvaležna, da imam ERGONOMKO pripomoček, ki skrbi da pri delu za računalnikom ohranjam pravilno držo, da tako skrbim za svoje dobro počutje, neobremenjenost sklepov in ravnovesje v telesu. Priporočam ga vsakemu, tudi če še nimate težav s hrbtenico, da preventivno poskrbite za svoje telo.
Erna Knez Kočnik
Erna Knez Kočnik
Specialistka klinične psihologije
Read More
Ob nakupu ergonomskega stola, mi je prijazni svetovalec ponudil še preizkus pripomočka, glede na to, da je iz pogovora hitro razbral, da veliko časa prebijem sede, bodisi za računalnikom, bodisi za knjigo, zapiski. Pripomoček sva kasneje dopolnila še z nekaterimi dodatnimi policami in izkazalo se je, da odlično odgovarja mojim potrebam - delo s prenosnikom je postalo enostavnejše, predvsem pa mi je všeč, da se lahko tudi pri branju zahtevnih tekstov udobno namestim in izkoriščam funkcionalnost stola.
Rok Pirc
Rok Pirc
Odvetniška pisarna Maribor
Read More
Dolgo sem iskal pripomoček, ki bi mi olajšal vzdrževanje pravilne drže pri vsakodnevnem delu, pa nisem našel primernega. Ergonomski pripomoček ERGOS Ergonomko je stabilen, kompakten in popolnoma nastavljiv. Zelo sem zadovoljen in ga priporočam tudi drugim.
Matej Komprej
Matej Komprej
Read More
Stojalo je super pripomoček, saj me je prisililo k pravilni drži ob delu z računalnikom. Ni več bolečin v hrbtenici, ki so bile prej prisotne, poleg tega pa je delo prijetnejše. Ker je nastavljivo, sem si lahko položaj prilagodil po svoje. Poleg tega na pripomoček položim telefon, tako da "je vedno na očeh", kar je pri mojem delu in komuniciranju s strankami ključno.
Previous
Next
ERGONOMIJA NAŠIH PISARNIŠKIH STOLOV

Za udobno sedenje & dobro počutje

1

Delovna plošča

Spodnjo ploščo lahko namestimo pod 10, 15 ali 20 stopinjskim naklonom in je namenjena pisanju s pisalom, pisanju s pomočjo tipkovnice, tablice… Pri uporabi tipkovnice se na spodnji plošči najprej namesti naslon za dlani in nato tipkovnica.

2

Zgornja plošča

Zgornjo ploščo namestimo v utore na zadnji strani nosilnih nog na višino, katera ustreza uporabniku. Odprtine omogočajo spreminjanje višine polic, korektorja in stranskih naslonov za mobilni telefon, tablico, dokumente, ...

3

Zgornja polica

Uporabljamo jo za namestitev prenosnega računalnika na ustrezno višino..

4

Naslon za dlani

Zagotavlja večje ravnovesje zapestnega dela in prepreči iste ponavljajoče gibe, saj ga lahko namestimo na različne načine, kot nam najbolj ustreza. Tudi, če smo našli najoptimalnejšo rešitev namestitve je zaželeno, da občasno, za krajše časovno obdobje, spreminjamo razdaljo, višino in naklon naslona za dlani ter tipkovnice. Različne namestitve pa omogočajo tudi prilagajanje razdalje stojala od uporabnika in s tem primernejšo razdaljo do oči.

Sestavni deli pripomočka ERGONOMKO
5

Korektor za pravilno držo

Je izdelan iz prosojne plošče, ki je nameščena v vodilih nosilne police. Ko smo se udobno namestili na pisarniški stol, izvlečemo korektor proti sebi le toliko, da je zgornji rob tipkovnice še viden. Ko je korektor izvlečen, smo se pri uporabi tipkovnice ob nagibu nad mizo prisiljeni vrniti v pravilnejši položaj, saj v nasprotnem primeru tipkovnice ne bomo videli v celoti.

6

Spodnja polica

Če želimo pisati s pisalom, lahko v primeru dela z namiznim računalnikom, odložimo naslon za dlani na spodnjo polico, tipkovnico pa na zgornjo polico. Primerna pa je za odlaganje tudi drugih stvari, kot so peresnica, pisala, sponke...

7

Večji stranski naslon

Uporabljamo ga za nameščanje tablice, dokumentov, map... Pritrdimo ga lahko na levo ali desno stran pripomočka.

8

Manjši stranski naslon

Uporabljamo ga za odlaganje mobilnega telefona, tablice ali dokumentov. Pritrdimo ga lahko na levo ali desno stran pripomočka.

Ergonomski pripomoček za pravilnejšo držo

O našem ergonomskem pripomočku so pisali v Računalniških novicah

Največja prednost pripomočka Ergonomko je, da zaslon prenosnika dvigne na raven vaših oči. Če ste dolgoletni uporabnik prenosnikov, ste verjetno že doživeli togost ali celo bolečino v vratu in hrbtenici. To je posledica neprimernega položaja prenosnega računalnika, kar pomeni, da morate nenehno gledati navzdol, če želite videti zaslon.

O našem ergonomskem pripomočku so pisali v Računalniških novicah
Popoln ergonomski dvojec

Ergonomski pripomoček in pisarniški stol

Popoln ergonomski dvojec

ERGOS pisarniški stol poskrbi za pravilno sedenje in razbremenitev hrbtnih mišic. Istočasno pa pripomoček ERGONOMKO z vgrajenim korektorjem za pravilno držo prepreči nagibanje telesa nad mizo, kar pomeni manjšo obremenitev vratu in hrbtenice. Stol ERGOS in ergonomsko stojalo ERGONOMKO sta nepogrešljiva dodatka v vsaki pisarni in popoln ergonomski dvojec.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke