Ergonomski pisarniški stoli in ergonomski pripomočki

V mesecu aprilu izkoristite -12% popust na izbrana modela Ergos STUDY in Ergos STANDARD.

,

Usnjeni pisarniški stoli ali stoli z mrežastim hrbtiščem: katera možnost je najboljša za vas?

Usnjeni pisarniški stoli

Pri urejanju pisarniškega prostora se pogosto osredotočamo na izbiro prave mize, osvetlitve in drugih pripomočkov za povečanje produktivnosti. Vendar pa en vidik, ki ga ne smemo zanemariti, je izbira pravega pisarniškega stola. Pisarniški stol je osrednji element našega delovnega okolja, ki lahko pomembno vpliva na udobje, ergonomijo in dolgoročno zdravje.

V tem članku bomo raziskali dve priljubljeni možnosti: usnjene pisarniške stole in stole z mrežastim hrbtiščem. Obe možnosti imata svoje edinstvene lastnosti in prednosti, vendar pa se lahko razlikujeta v udobju, vzdržljivosti, ergonomiji in estetiki.

Če se sprašujete, katera možnost je najboljša za vas, ste na pravem mestu. V nadaljevanju bomo podrobno raziskali prednosti in slabosti obeh vrst stolov, da vam pomagamo pri odločitvi, katera možnost bi najbolje ustrezala vašim potrebam in preferencam.

Usnjeni pisarniški stoli

Usnjeni pisarniški stoli

Dobri usnjeni pisarniški stoli predstavljajo sinonim za prestiž in udobje v delovnem okolju. Izdelani so iz visokokakovostnega usnja, ki daje stolu eleganten videz in obenem zagotavlja udobno sedenje. Različni dizajni, barve in teksture usnja omogočajo, da se stol prilagodi notranjosti pisarne ali delovnega prostora ter ustvari želen vtis.

Prednosti usnjenih pisarniških stolov

Usnjeni pisarniški stoli ponujajo številne prednosti, zaradi katerih so priljubljena izbira med tistimi, ki cenijo udobje in stil v delovnem okolju. Med njihove glavne prednosti sodijo:

 1. Eleganten videz: usnje daje pisarniškim stolom prestižen in profesionalen videz, ki izboljša estetiko delovnega prostora ter ustvari pozitiven vtis pri strankah in obiskovalcih.
 2. Udobje: debela oblazinjenost sedala in hrbtišča usnjenih pisarniških stolov omogoča udobno sedenje tudi med dolgimi delovnimi urami.
 3. Trajnost: kvalitetno usnje je znano po svoji vzdržljivosti in dolgi življenjski dobi. Visokokakovostno usnje je odporno na obrabo in razpoke, kar pripomore k dolgoročni investiciji v udobno in kakovostno pisarniško opremo.
 4. Enostavno čiščenje: čiščenje usnjenih stolov je preprosto, saj običajno zadostuje že brisanje z vlažno krpo. Usnje se dobro očisti in ohrani svoj sijaj ter teksturo tudi po večkratni uporabi.
 5. Temperaturna regulacija: usnje je material, ki diha, kar pomeni, da se prilagaja telesni temperaturi. To načeloma omogoča udobno sedenje v najrazličnejših vremenskih pogojih.
 6. Prestižna izbira: usnjeni pisarniški stoli so prestižna izbira, ki dopolnjujejo videz poslovnega okolja.

Slabosti usnjenih pisarniških stolov

Kljub številnim prednostim, ki jih ponujajo usnjeni pisarniški stoli, imajo tudi nekatere slabosti, ki jih je vredno upoštevati pri izbiri pisarniškega pohištva:

 1. Cena: kvalitetni usnjeni pisarniški stoli so običajno dražji v primerjavi z drugimi materiali, kot je na primer mreža ali blago. To lahko predstavlja izziv za tiste z omejenim proračunom za opremljanje pisarne ali delovnega prostora.
 2. Vzdrževanje: čeprav je čiščenje usnjenih stolov relativno enostavno, zahtevajo vendarle nekoliko več nege in vzdrževanja v primerjavi z drugimi vrstami materialov. Usnje je občutljivo na praske in madeže, zato je potrebna redna nega, da se ohrani njegova lepota.
 3. Temperaturna regulacija: kljub temu, da usnje diha, ima manjšo sposobnost dihanja v primerjavi z drugimi materiali, kot je mreža. Posledično lahko postane neprijetno v vročih poletnih mesecih ali v zaprtih prostorih z neustrezno klimatizacijo. Uporabniki se lahko znajdejo v situaciji, ko se usnje segreje in povzroči znojenje ter nelagodje med dolgotrajno uporabo.
 4. Prestižni videz: čeprav se lahko usnjeni pisarniški stoli štejejo za simbol prestiža, v nekaterih okoljih ta videz morda ni povsem primeren. V bolj sproščenih delovnih okoljih ali podjetjih s specifično estetiko lahko usnjeni stoli delujejo nekoliko pretirano ali neprimerno.
 5. Občutljivost na obrabo: kljub vzdržljivosti usnjenih stolov se lahko sčasoma pojavi obraba ali razpoke na površini usnja, še posebej pri pogosti uporabi ali neustrezni negi oziroma pri usnju slabše kvalitete. To lahko zmanjša estetski videz in funkcionalnost stola ter zahteva morebitno obnovo ali zamenjavo.
 6. Občutljivost na sončno svetlobo: dolgotrajna izpostavljenost usnjenih stolov neposredni sončni svetlobi lahko povzroči bledenje in obrabo barve. To je pomembno upoštevati, če so stoli postavljeni na mestih, kjer so izpostavljeni soncu skozi večji del dneva.

Ergonomski stoli z mrežastim hrbtiščem

Usnjeni pisarniski stoli 3

Ergonomski stoli z mrežastim hrbtiščem predstavljajo optimalno kombinacijo udobja, podpore in zračnosti med delovnim časom. Izdelani so iz zračne mreže, ki omogoča naravno kroženje zraka med sedenjem, hkrati pa zagotavlja trpežnost in prožnost za udobno oporo hrbtenici. Njihov sodoben videz se prilega sodobnim delovnim okoljem, pri čemer estetika stola ostaja subtilna, a hkrati privlačna in elegantna.

Prednosti ergonomskih stolov z mrežastim hrbtiščem

Ergonomski stoli z mrežastim hrbtiščem so priljubljena izbira med posamezniki, ki cenijo udobje, podporo in zračnost med delovnim časom. Tu je nekaj ključnih prednosti teh stolov:

 1. Material: hrbtišče ergonomskih stolov je izdelano iz zračne mreže, ki omogoča naravno kroženje zraka med sedenjem. Ta material je trpežen in odporen na obrabo, a hkrati prožen, kar omogoča udobno oporo hrbtenici.
 2. Ergonomska podpora: oblika mrežastega hrbtišča sledi naravni krivulji hrbtenice, zagotavljajoč ustrezno oporo in zmanjšanje obremenitve hrbtenice ter preprečevanje bolečin.
 3. Prilagodljivost: ergonomski stoli z mrežastim hrbtiščem so običajno opremljeni z različnimi nastavitvami, ki omogočajo prilagajanje sedeža, naslona in ročajev glede na individualne potrebe in preference uporabnika.
 4. Lahkotnost: Zaradi lahkotnega materiala, iz katerega so izdelani, so ergonomski stoli z mrežastim hrbtiščem običajno lažji od usnjenih ali oblazinjenih stolov, zaradi česar so enostavni za premikanje in manevriranje po prostoru.
 5. Sodoben videz: mrežasti stoli imajo sodoben in minimalističen videz, ki se prilega sodobnim delovnim okoljem, hkrati pa ohranjajo privlačnost in elegantnost. Zaradi tega so priljubljena izbira v pisarnah, domačih pisarnah in drugih delovnih okoljih.
 6. Učinkovitost: Ergonomski stoli z mrežastim hrbtiščem lahko izboljšajo produktivnost in dobro počutje zaposlenih, saj zagotavljajo udobno delovno okolje, ki pomaga skrbeti za zdravje na delovnem mestu.

Ergonomski stoli Ergos zagotavljajo vse prednosti ergonomskih stolov z mrežastim hrbtiščem:

Slabosti ergonomskih stolov z mrežastim hrbtiščem

Kljub številnim prednostim, ki jih ponujajo ergonomski stoli z mrežastim hrbtiščem, imajo tudi nekatere slabosti, ki jih je vredno upoštevati pri izbiri pisarniškega pohištva:

 1. Omejena oblazinjenost: mrežasti stoli ponujajo manj oblazinjenosti v primerjavi z drugimi vrstami stolov, kar lahko nekaterim uporabnikom daje občutek manjšega udobja.
 2. Omejena estetika: čeprav imajo mrežasti stoli sodoben videz, se njihova minimalistična estetika morda ne ujema vedno s specifičnimi preferencami ali dizajnom določenih delovnih prostorov.
 3. Omejene možnosti dezinfekcije: pri čiščenju mrežastega materiala se lahko pojavi težava pri dezinfekciji, saj nekatera dezinfekcijska sredstva ali metode morda niso primerne za uporabo na mrežastem materialu, kar lahko vpliva na higienski standard stola.
 4. Cena: kvalitetni ergonomski stoli z mrežastim hrbtiščem lahko stanejo več kot nekatere druge možnosti stolov, kar lahko predstavlja izziv za tiste z omejenim proračunom.
 5. Manjša toplotna izolacija: med delovanjem v hladnih okoljih lahko mrežasti material manj učinkovito ohranja toploto, kar lahko povzroči nelagodje pri uporabnikih, ki so izpostavljeni nizkim temperaturam.
 6. Težje čiščenje: zaradi svoje teksture mrežasti material lahko zahteva bolj temeljito čiščenje v primerjavi z oblazinjenimi materiali. Delci umazanije ali prahu se lahko zataknejo v mrežo, kar poveča zahtevnost čiščenja in lahko zahteva uporabo dodatnih pripomočkov ali metod za temeljito odstranitev.

Kako izbrati med usnjenim pisarniškim stolom in stolom z mrežastim naslonom?

Usnjeni pisarniški stoli ali stoli z mrežastim hrbtiščem?

Izbira med usnjenim pisarniškim stolom in ergonomskim stolom z mrežastim naslonom je odvisna od številnih faktorjev, ki segajo od udobja in podpore do estetskih preferenc in delovnega okolja. Tu je nekaj faktorjev, ki jih je treba upoštevati pri izbiri med tema dvema vrstama stolov:

Udobje: če cenite mehko oblazinjenje in tradicionalen občutek stola, je usnjeni pisarniški stol lahko boljša izbira. Če pa iščete stol, ki nudi dobro ergonomsko podporo hrbtenici in hkrati ohranja zračnost med sedenjem, bi lahko ergonomski stol z mrežastim naslonom bil boljša možnost.

Podpora hrbtenici: če imate težave s hrbtenico ali iščete stol, ki nudi optimalno podporo hrbtenici, je ergonomski stol z mrežastim naslonom lahko boljša izbira. Mrežasti nasloni pogosto omogočajo boljše prilagajanje obliki hrbtenice in zagotavljajo boljšo ergonomsko podporo kot trdnejši usnjeni nasloni.

Estetika: estetske preference so pomemben faktor pri izbiri med tema dvema vrstama stolov. Če želite bolj prestižen in klasičen videz, je primernejši usnjeni pisarniški stol. Mrežasti stoli pa imajo sodobnejši in minimalističen videz, ki se bolje prilega sodobnim delovnim okoljem.

Klima in temperatura: če delate v toplem ali dobro klimatiziranem okolju, je ergonomski stol z mrežastim naslonom lahko boljša izbira, saj omogoča boljšo zračnost in preprečuje znojenje. V hladnejših okoljih pa je usnjeni stol boljša izbira zaradi svoje toplote in udobja.

Vzdržljivost in trajnost: kvalitetni usnjeni stoli so običajno bolj odporni na obrabo in lahko zdržijo dlje časa v primerjavi z mrežastimi stoli, ki so lahko bolj občutljivi na poškodbe.

Cena: usnjeni pisarniški stoli so ob enakih nastavitvah in kvaliteti običajno dražji od ergonomskih stolov z mrežastim naslonom, zato je cena lahko pomemben faktor pri izbiri. Če imate omejen proračun, ergonomski stol z mrežastim naslonom ponuja dobro kombinacijo udobja, funkcionalnosti in cene.

Pri izbiri med usnjenim stolom in ergonomskim stolom z mrežastim naslonom je ključno upoštevati individualne potrebe in preference. Razmislite o svojih delovnih navadah in potrebah ter izberite stol, ki najbolje ustreza vašemu načinu dela in življenjskemu slogu.

Priporočljivo je preizkusiti več različnih modelov in vrst stolov, da dobite občutek za udobje, ergonomijo in estetiko. Prav zaradi tega, v podjetju Ergos ponujamo tedenski brezplačni preizkus stolov na vašem domu ali v pisarni. Naročite se na svoj brezplačni preizkus tukaj.

Poleg tega morate upoštevati tudi svoje delovno okolje, vključno s temperaturo, klimatizacijo in estetiko, ter izbrati stol, ki se najbolje prilega vašemu delovnemu prostoru. Bodite pozorni na garancijske pogoje in storitve po prodaji, da se prepričate, da boste dobili ustrezno podporo in vzdrževanje za svoj stol. Ne pozabite upoštevati tudi dolgoročnih potreb in investirajte v stol, ki bo zagotovil udobje, podporo in funkcionalnost tudi v prihodnosti.

Izbira med usnjenim pisarniškim stolom in ergonomskim stolom z mrežastim naslonom ni enostavna, saj vsaka možnost ponuja svoje prednosti in slabosti. Pomembno je, da upoštevamo individualne potrebe, preference in delovne okoliščine pri izbiri stola, ki najbolje ustreza našim potrebam. Poudariti je treba, da ni univerzalno “najboljše” možnosti, saj je izbira odvisna od posameznih preferenc, potreb in okoliščin.

Delite na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke