Ergonomski pisarniški stoli in ergonomski pripomočki

V mesecu aprilu izkoristite -12% popust na izbrana modela Ergos STUDY in Ergos STANDARD.

,

Domača pisarna za zdravo in produktivno delo

Domača pisarna

Domača pisarna je v današnjem času aktualna tema, ki počasi postaja središče našega delovnega življenja. Vse več pisarniških delavcev se odloča za delo od doma ali za hibridni način dela in se posledično srečuje z vprašanjem kje in kako opravljati svoje delo?

Vsak izmed nas pri svojem delu potrebuje specifično opremo, prav tako imamo doma specifične prostorske pogoje. V prvi vrsti se odločamo med delovnim kotičkom ali samostojno sobo za pisarno doma. 

Delovni kotiček je odlična izbira, če imamo omejen prostor v domu. Lahko ga umestimo v dnevno sobo, spalnico ali drugo že obstoječo sobo. Vendar pa samostojna soba za pisarno omogoča večjo stopnjo zasebnosti. Ločitev od drugih domačih dejavnosti lahko pripomore k boljši zbranosti in manj motnjam. 

Končna odločitev je seveda odvisna od več dejavnikov: razpoložljiv prostor, osebne preference, dinamika družinskega življenja in druge specifične potrebe.

Ergonomska domača pisarna

Kako ustvariti domačo pisarno, ki ne le izgleda dobro, ampak tudi podpira naše zdravje in učinkovitost? Odgovor leži v ergonomiji. Predstavljamo vam ključne elemente in dodatke, ki jih vsaka ergonomska pisarna potrebuje. Da domača pisarna ne bo le estetsko prijetna, temveč tudi funkcionalna in udobna.

Ergonomija nas usmerja k prilagajanju delovnega okolja posamezniku. S pravilno izbiro pohištva in opreme lahko preprečimo poškodbe, zmanjšamo stres ter dosežemo optimalne pogoje za uspešno delo od doma.

Premišljeno oblikovana ergonomska domača pisarna prinaša mnoge prednosti, kot so boljše delovne navade, izboljšana zbranost ter dolgoročno ohranjeno zdravje. Pravilna postavitev delovnega okolja omogoča nemoteno opravljanje nalog. Ergonomska oprema pa podpira pravilno držo, s čimer zmanjšujemo tveganje za poškodbe in nelagodje.

Več o načelih ergonomije v pisarni si lahko preberete v našem članku Osnovna načela ergonomije v teoriji in praksi.

Ključni elementi pisarne doma

Pravilna postavitev delovnega okolja v domači pisarni zahteva pozornost do nekaterih ključnih elementov. Najbolj pomembni so višina mize, udoben in prilagodljiv stol ter premišljena postavitev opreme.

Domača pisarna: Fotografija ključnih elementov domače pisarne

Pravilna višina in postavitev mize

Osnovna enota domače pisarne, miza, zahteva premišljeno postavitev glede na naše telo. Pravilna višina mize preprečuje napetost v vratu in ramenih, omogoča naravno držo ter spodbuja udobno delovno okolje.

Za odrasle se priporoča višina med 72 in 85 cm, glede na višino posameznika. Pri izbiri idealne višine si lahko pomagamo tako, da pazimo, da so ob pravilnem sedenju komolci pod pravim kotom.

Poleg višine mize je pomembna tudi postavitev delovne površine. Miza mora biti dovolj globoka, da omogoča udobno postavitev računalnika, dokumentov in drugih potrebščin. Ohranjanje čiste in urejene delovne površine, pa prepreči nepotrebno iskanje stvari in s tem zmanjšuje stres.

Domača pisarna in ergonomski pisarniški stol

Izbira pravega ergonomskega stola je ključna za ohranjanje zdrave drže in zmanjševanje težav s hrbtenico. Stoli z možnostjo prilagoditve višine in ledvene podpore poskrbijo za udobje med dolgotrajnim sedenjem.

Ergonomski stoli so oblikovani s ciljem zagotoviti pravilno podporo hrbtenici in ledvenemu delu. Zasnovani so na način, ki sledi naravnim oblikam hrbtenice. S tem zmanjšujejo pritisk na hrbtenico in preprečujejo morebitne bolečine. Ledvena podpora je še posebej pomembna, saj preprečuje prekomerno obremenitev spodnjega dela hrbta.

Poleg tega ergonomski stoli izstopajo s svojimi možnostmi za prilagoditve. Možnost prilagajanja višine stola omogoča, da se stol prilagodi naši višini in omogoča, da so noge postavljene udobno na tla. Stoli so opremljeni tudi z možnostjo nastavitve naslonov za roke in naslona za hrbet. To omogoča še dodatno prilagajanje stola osebnim preferencam in potrebam.

Več o ključnih elementih ergonomskih pisarniških stolov si lahko preberete v našem članku Funkcionalnosti ergonomskih stolov.

Pri izbiri materiala ergonomskega stola, sta najbolj pomembna dejavnika udobje in vzdržljivost. Oblazinjenje stola naj bo dovolj mehko, vendar hkrati dovolj trdo, da ohrani svojo obliko in podporo skozi čas. Stoli z mrežastimi nasloni preprečujejo pregrevanje, kar je še posebej pomembno pri dolgotrajni uporabi.

Ergonomske lastnosti stolov so ključnega pomena za udobje in optimalno podporo med delom. Tako so lahko ključna naložba v dolgoročno zdravje in delovno učinkovitost.

Razporeditev opreme za minimalno premikanje

Ergonomska domača pisarna spodbuja učinkovitost in zmanjšuje potrebo po premikanju. Razporeditev tipkovnice, miške in drugih pisarniških materialov v doseg roke zmanjšuje obremenitev sklepov ter omogoča nemoten potek dela. Razmislite o postavitvi vsega potrebnega delovnega materiala tako, da je dosegljiv brez nepotrebnega raztezanja ali obračanja.

Dodatki in pripomočki

Ko gradimo idealno domačo pisarno, imamo na voljo kar nekaj ključnih dodatkov in pripomočkov, ki naredijo delovni prostor ergonomsko dovršen. Od ergonomskih tipkovnic in mišk do monitorjev ter inovativnih rešitev za udobno delo z dokumenti. Odkrivanje teh dodatkov bo okrepilo vašo učinkovitost in obenem poskrbelo za vaše dobro počutje.

Domača pisarna: Fotografija dodatkov in pripomočkov za pisarniško delo

Ergonomske tipkovnice in miške

Ergonomske tipkovnice in miške so ključni dodatki za ustvarjanje udobnega delovnega okolja. Tipkovnice z nagnjenim dizajnom in miške z oblikami, ki sledijo naravnim gibom roke, zmanjšujejo napetost in preprečujejo morebitne težave z zapestji.

Da bi še povečali udobje zapestij pri delu, v podjetju Ergos priporočamo Ergonomske pripomočke Ergonomko. Ti z naslonom za roke zagotavljajo ravnovesje v zapestnem delu ob uporabi tipkovnice. S tem preprečujejo poškodbe ter zagotavljajo udobje pri večurni uporabi računalnika.

Monitorji z možnostjo prilagajanja

Monitorji z dodatnimi nastavitvami omogočajo prilagajanje višine, nagiba in obračanja zaslona glede na naše potrebe. Pri izbiri višine, naj bo zgornja bralna vrstica na zaslonu približno v višini oči

Če nam zaslon ne omogoča prilagoditve višine, ga lahko podložimo, na primer s knjigami. Z dosego optimalnega vidnega kota zmanjšujemo obremenitev oči ter preprečujemo bolečine v vratu in ramenih.

Več o pravilni postavitvi monitorja si preberite v našem članku Ergonomija pri sedenju – Zaslon.

Ergonomske rešitve za delo z dokumenti

Če pri svojem delu uporabljamo dokumente v tiskani obliki, je ohranjanje pravilne drže izziv, s katerim se pogosto srečamo. Ena izmed rešitev je uporaba nosilcev za dokumente, ki dvignejo dokumente na raven oči. S tem odstranimo potrebo po nagibanju glave in zmanjšujemo obremenitev vratu. Tako ohranjamo delovno okolje urejeno, obenem pa skrbimo za pravilno držo in udobje med delom.

Ergonomski pripomočki Ergonomko so inovativna rešitev za varno in učinkovito branje, tipkanje in prenašanje vsebin iz papirnih dokumentov v računalnik. Priporočamo jih za vse pisarniške delavce, ki se pri svojem delu srečujejo s tiskanimi dokumenti.

Drugo pisarniško pohištvo za organizacijo domače pisarne

Dopolnitev ergonomske domače pisarne s pravim pisarniškim pohištvom je ključnega pomena za optimalno organizacijo prostora.

Domača pisarna: Fotografija pohištva za organizacijo

S poudarkom na uporabnosti in estetiki, so spodnji kosi lahko nepogrešljiv dodatek pri skrbi za urejenost delovnega prostora:

  • Omarice za shranjevanje in predalniki poskrbijo za urejeno hrambo dokumentov, pisarniškega materiala in drugih potrebščin. Zaprti predali omogočajo skrito shranjevanje, medtem ko odprte police omogočajo enostaven dostop do pogosto uporabljenih predmetov.
  • Pisalne mize s predali nudijo dodaten prostor za shranjevanje pisarniških potrebščin, papirja in osebnih predmetov. To omogoča čist in urejen delovni prostor, obenem pa ohranja vse potrebno na dosegu roke.
  • Knjižne police so odlična rešitev za organizacijo knjig, map, dekorativnih elementov in drugih pomembnih predmetov. Police, ki omogočajo nastavitev višine pa omogočajo prilagajanje prostora različnim potrebam in dodajo estetski element domači pisarni.

Organizacija domačega delovnega prostora je ključna za boljšo produktivnost in zmanjšanje stresa. Domača pisarna naj ne bo postelja, kavč ali jedilna miza, temveč urejen in miren kotiček, v katerem se bomo počutili udobno in sproščeno.

Delite na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke