Ergonomski pisarniški stoli in ergonomski pripomočki

V mesecu aprilu izkoristite -12% popust na izbrana modela Ergos STUDY in Ergos STANDARD.

,

Ortopedski pisarniški stoli

Ortopedski-pisarniski-stoli

Koliko ur na dan preživite sede na delovnem mestu? Dve, štiri, morda celo osem ali več? Dejstvo je, da sedeče delo lahko pusti sledi na našem telesu, še posebej, če sedimo na stolu, ki ne podpira naše hrbtenice in drže. Ortopedski pisarniški stoli so postali del rešitve. Omogočajo nam, da izpolnimo svoje delovne obveznosti, ne da bi pri tem žrtvovali naše zdravje in dobro počutje.

Staro, slavno Hipokratovo pravilo velja še danes, tako kot pred 2500 leti: Primum non nocere: »NAJPREJ NE ŠKODI«

Če imate težave v zgornjem delu hrbta ali v ledvenem predelu, je za to lahko vzrok slaba drža nasploh in pomanjkanje pravilne podpore hrbtu v ledveni krivini med sedenjem. Tukaj pridejo v poštev ortopedski pisarniški stoli.

Verjetno ste med tistimi, ki niso sposobni ohranjati pravilne drže med sedenjem.

Prepogosto se nagibate nad mizo, namesto, da bi bil zgornji del trupa nagnjen nekoliko nazaj, zvijate vrat proti površini mize, se z očmi preveč približujete bralni površini, nagibate na stran, sedite sključeno, da se hrbtenica ukrivi, pomakne nazaj v ledvenem delu, ramena pa spustijo, rotirate v ledvenem delu, zvijate noge pod stol ali se ne usedete dovolj nazaj.

Vse več raziskav kaže, da dolgotrajno sedenje na neudobnih stolih povečuje tveganje za številne zdravstvene težave, vključno s kroničnimi bolečinami v hrbtu, išiasom, osteohondrozo in celo srčno-žilnimi boleznimi. Ortopedski pisarniški stoli lahko te težave pomagajo preprečiti z naslednjimi ključnimi prednostmi:

 • Podpora za hrbtenico: Ortopedski stoli so zasnovani tako, da podpirajo naravno krivino vaše hrbtenice, kar zmanjšuje napetost in obremenitev.
 • Izboljšana drža: Stoli nudijo podporo vsem ključnim področjem telesa, ki so vključena v ohranjanje pravilne drže – od vratu do medenice.
 • Zmanjšanje bolečin: Z zagotavljanjem podpore in zmanjšanjem pritiska na ključne dele telesa, ortopedski stoli lahko zmanjšajo ali celo odpravijo bolečine povezane s sedečim delom.
 • Povečana produktivnost: Udoben delavec je produktiven delavec. Z zmanjšanjem bolečin in neprijetnosti, ki jih povzroča dolgotrajno sedenje, ortopedski stoli pomagajo izboljšati produktivnost.

Neskladna drža med sedenjem lahko prav tako povzroči slabo težave v hrbtenici, saj vodi v napetost mišic in nepravilno obremenitev hrbtenice, kar lahko privede do bolečin v vratu, ramenih in drugih delih telesa.

ortopedski pisarniški stoli

Nepravilna drža pri sedenju lahko omeji cirkulacijo krvi in povzroči otrdelost, mravljinčenje ali utrujenost v okončinah. Pravilna ortopedska podpora stola lahko izboljša krvni obtok in prepreči težave s cirkulacijo.

NEKATERE DRUGE POSLEDICE NEPRAVILNE DRŽE:

 • Oslabele mišice
 • Glavobol
 • Skolioza
 • Grbavost
 • Bolečine v trtici
 • Bolečine v komolcu – teniški komolec
 • Boleča kolena – tekaško koleno
 • Ploska stopala
 • Skrajšane upogibalke kolkov
 • Degenerativne spremembe
 • Težave z očmi
 • Mentalno zdravje
 • Depresija
 • Občutek manjvrednosti zaradi sključenosti ali grbavosti
 • Ovira v karieri
 • Velik trebuh
 • Povečana in brezoblična zadnjica…

Če imamo težave z obvladovanjem pravilne drže je smiselno uporabljati opomnik za pravilno držo, saj takrat, ko se poglobimo v delo pogosto pozabimo nase, zaradi česar se podzavestno nagibamo nad mizo.

Poleg ortopedskega pšisarniškega stola je smiselno uporabljati tudi ergonomske pripomočke ERGONOMKO, ki omogočajo dvig površin po katerih pišemo ali tipkamo in bralnih površin približno na višino oči, saj pravilno ne moremo sedeti, če te površine niso na ustrezni višini in pod ustreznim naklonom. Ali ste lahko rahlo naslonjeni na ledveno oporo, ki je najpomembnejši sestavni del ortopedskega pisarniškega stola, če imate tipkovnico na mizi brez ustreznega naklona in ne tipkate slepo, zaslon prenizko ali bralni material na vodoravni površini mize?

ŠE TAKO DOBRI ORTOPEDSKI PISARNIŠKI STOLI NE MOREJO KORISTITI TISTEMU, KI SE NE VSEDE DOVOLJ NAZAJ, ZGORNJI DEL TRUPA PA NI NAGNJEN NAD MIZO, TEMVEČ NAZAJ, DA SO TREBUŠNE MIŠICE RAHLO NAPETE

Ergonomski pripomoček ERGONOMKO in ortopedski pisarniški stol sta dejansko popoln ergonomski dvojec, saj celovito rešujeta probleme sedečega delovnega mesta. Še posebej učinkovita je inovativna rešitev za ohranjanja pravilne drže. To je vgrajen korektor v obliki prosojne plošče, ki preprečuje nagibanje nad mizo po tem, ko smo zavzeli optimalen položaj sedenja pri delu z računalnikom ob rahlem naslonu zgornjega dela telesa na ledveno oporo.

Skratka, ergonomski pripomoček s korektorjem za pravilno držo skrbi, da je ortopedski pisatniški stol popolnoma izkoriščen.

NEPOUČENOST, MALOMARNOST IN NEZAINTERESIRANOST SO NAJPOGOSTEJŠI VZROKI NAŠIH TEŽAV

Dobra opora za boljše počutje pri dolgotrajnem sedenju je poleg ortopedskega pisarniškega stola poznavanje osnov ergonomije, saj ergonomija raziskuje specifike in sposobnosti človeškega organizma z namenom odkritja najbolj naravne drže človeka pri delu.

Primarni vidik je načrtovanje delovnega mesta, prilagojenega večini posameznikov, z ozirom na strukturne dimenzije človeškega telesa.

Nepravilna drža in slabo duševno počutje vplivajo na samo storilnost delavca, ravno rako kot bolezen.

VLOŽEK V ORTOPEDSKE PISARNIŠKE STOLE in PRIPOMOČKE NI STROŠEK, PAČ PA JE DOLGOROČNA INVESTICIJA

Vse večje razumevanje pomena zdravega delovnega okolja nas vodi k iskanju rešitev, ki izboljšujejo naše zdravje in dobro počutje na delovnem mestu. Ortopedski pisarniški stoli so ena izmed teh rešitev – naložba v naše zdravje, produktivnost in splošno zadovoljstvo. Z izbiro pravega stola za vas, se lahko poslovite od bolečin v hrbtu in pozdravite bolj zdravo in srečno delovno življenje.

Delite na:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Dostopnost

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne trgovine je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Kot nakupovalni sistem uporabljamo WooCommerce. Za košarico in obdelavo naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so nujno potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke